Driessen Speciaaltransport gaat van beton naar goud in Engeland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Driessen Speciaaltransport gaat van beton naar goud in Engeland

Driessen Speciaaltransport uit Horst heeft als eerste transportbedrijf van buiten het Verenigd Koninkrijk het FORS Gold level gehaald, het hoogste level van het Britse kwaliteitslabel. Volgens directeur Fred Driessen heeft FORS het bedrijf geholpen bij verbetering van bedrijfsprocessen en fleetmanagement.

FORS staat voor Fleet Operator Recognition Scheme (FORS), een zelfstandig kwaliteitslabel gebaseerd op best practices in transport. Deelname is open voor transportbedrijven in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. FORS bestaat sinds 2008.

Driessen is gespecialiseerd in prefab beton en is al sinds 2013 lid van FORS. Directeur-eigenaar Fred Driessen: “We zagen toen al dat FORS ons tot groot voordeel kon zijn. Het geeft ons de tools om bedrijfsprocessen te managen en controleren, en tegelijkertijd best practices te verbeteren en ook te letten op de scholing en gezondheid van onze chauffeurs.” Driessen behaalde FORS Bronze in 2013 en FORS Silver in 2017.

De Driessen Speciaaltransport vloot bestaat uit een reeks van in-laders, V-frame laders, diepladers, uitschuifbare flatbeds en diagonale laders, elk speciaal uitgerust voor het vervoeren van prefab beton.

Fred Driessen zegt dat FORS het bedrijf heeft geholpen om zich beter bewust te worden van het brandstofverbruik, waardoor het bedrijf sinds 2017 een vermindering van 6 procent in C02 heeft bereikt. Tools zoals FORS FMS, FORS Practitioner workshops en FORS Driver Licence Checking Service hebben het bedrijf in staat gesteld om zijn wagenpark te meten en te beheren en de informatie te verzamelen die nodig is om de efficiëntie te verhogen.

 Fred Driessen: “De FORS-fleetmanagementtools hebben veel verbeteringen teweeggebracht, wat veel geld heeft bespaard. Zo konden we bijvoorbeeld het aantal beschadigingen aan voertuigen aanzienlijk verminderen dankzij de installatie van meerdere on-board camera’s. Ook hebben we veel minder tacho-overtredingen als gevolg van de FORS chauffeurstraining.

 De opleiding is een bijzonder aandachtspunt voor het bedrijf, dat ook met de jeugdopleidingsorganisatie STL werkt om 16- en 17-jarigen aan te moedigen een carrière als vrachtwagenchauffeur na te streven, waarbij ze hun FORS-expertise gebruiken om de best practices vanaf het begin van het werkzame leven van een chauffeur te verankeren.

 De toetreding tot FORS heeft het bedrijf geholpen om zijn internationale aanbod uit te breiden.  Fred Driessen: “Een van onze klanten vroeg ons of we het transport van prefab beton voor de bouw van appartementen, fabrieken en gevangenissen in de omgeving van Londen konden verzorgen, en we realiseerden ons dat dit een goede gelegenheid was voor ons bedrijf om onze activiteiten te verbreden. We hebben een moderne lichtgewicht vloot die een hoog laadvermogen en maximale afmetingen van de producten die we vervoeren combineert, dus onze vrachtwagens zijn geschikt voor dit soort transporten. We zagen dat we door het volgen van FORS een veel beter zicht hadden op ons brandstofverbruik, CO2- en NOx-uitstoot, schades en boetes, en met dit in het achterhoofd wilden we graag verder gaan om de eerste FORS Gold-operator in Nederland te worden.”

Driessen: “De FORS Gold-erkenning betekent veel voor onze organisatie en ik ben er erg trots op dat onze voertuigen voorzien zijn van de FORS-sticker. Wij zijn een bedrijf dat onder de hoogste veiligheids- en operationele normen transporteert en met uitstekende voertuigen en chauffeurs. We zijn van beton naar goud gegaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer