Ga naar hoofdinhoud

DriverLinQ gebruikt coaching als middel voor schadepreventie

Mark Maaskant, oprichter van the RoadsafetyLAB dat in maart van dit jaar werd overgenomen door Nationale Nederlanden, start een nieuw initiatief om logistieke dienstverleners en transportbedrijven te helpen met het verlagen van hun wagenparkkosten.

VLNR Jan-Willem Lambregtse, Max Tönis, Mark Maaskant

De nieuwe onderneming levert een oplossing voor ondernemers met slecht en moeilijk verzekerbare wagenparken als gevolg van een hoge schadefrequentie. De drie oprichters hebben jarenlange ervaring in het voorkomen van schade én het bouwen van een veilig rijden cultuur richt DriverLinQ zich volledig op het neerzetten en vasthouden van een krachtige en succesvolle wagenpark strategie.

Coaching en kennisoverdracht

“Dat doen we door te leren én te coachen hoe je een effectief schadepreventie beleid formuleert, implementeert, realiseert en onderhoudt. Met een schadepreventie coach bereik je sneller je doel en voorkom je dat geld en tijd investeert in de verkeerde zaken”, aldus mede-oprichter Jan-Willem Lambregtse.

Waarde toevoegen als belofte

Jan-Willem Lambregtse

“Er zijn veel initiatieven die logistieke ondernemers kúnnen helpen. Vaak betekent dat weer (extra) hardware inbouwen of nog een extra portal met maandelijkse kosten. Je mist dan nog steeds een echte oplossing om het aantal schades daadwerkelijk omlaag te krijgen en het rijgedrag te verbeteren. Inzicht zonder implementatie, is nog steeds geen resultaat. DriverLinQ leert en coacht ondernemers, hub managers en wagenpark beheerders hoe je met reeds aanwezige data wél blijvende impact maakt. Hoe je een veiligheidscultuur bouwt en bovenal zorgt dat de organisatie echt werk blijft maken van schadepreventie en risicobeheer.”

“De toegevoegde waarde van onze dienstverlening is heel tastbaar voor alle betrokkenen: op menselijk vlak maken we impact door werkgeluk te verhogen menselijk leed te voorkomen. Aan de andere kant is het een sterke businesscase voor de ondernemer. Zo sterk dat we garanderen onszelf binnen 1 jaar terug te verdienen”, vertelt mede-oprichter Max Tönis.

Elektrisch vervoer en wagenparkverzekering

“DriverLinQ helpt ondernemers ook met het neerzetten en uitrollen van een succesvolle en toekomst bestendige strategie rondom elektrisch rijden. We werken met verschillende verzekeraars die DriverLinQ coaching inzetten om risico’s bij hun klanten te beheersen of voor risico analyses. Vanuit dit netwerk zijn we in staat om ónze klanten een voordeligere verzekeringspremie te bieden die past bij het nieuwe schadepreventie beleid en verbeterde schadebeeld”, vertellen de ondernemers.

Veiliger verkeer

Het aantal aanrijdingen tussen (bestel)auto’s en kwetsbare verkeersdeelnemers is enorm toegenomen. Het is voor logistieke dienstverleners dan ook echt zaak om werk te maken van veilige verkeersdeelname door hun chauffeurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer