Dura Vermeer gaat voor ‘Uitstoot op 0’ met nieuwe Volvo • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Dura Vermeer gaat voor ‘Uitstoot op 0’ met nieuwe Volvo

Bouwbedrijf Dura Vermeer heeft onlangs in samenwerking met Vrijbloed Transport een volledig elektrische af fabriek Volvo FE 6×2 Electric met autolaadkraan en tweezijdige kipper in gebruik genomen in en rondom Amsterdam. Een primeur zegt Dura Vermeer, want nog niet eerder is een dergelijk voertuig met deze (lichtere) opbouw gebouwd in de fabriek en ingezet binnen de GWW-sector.

De gloednieuwe elektrische vrachtauto wordt in de gemeente Amsterdam ingezet. Dura Vermeer voert hier vanaf juni 2019 vier jaar lang twee soorten projecten (Klein Wegenwerken en Elementenverhardingen) uit binnen de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) Amsterdam. Deze contracten zijn op basis van duurzaamheid en samenwerking gegund aan Dura Vermeer.

De beperkte accucapaciteit en actieradius zijn op dit moment voor veel (bouw)bedrijven nog belangrijke knelpunten in de overstap naar elektrische vrachtwagens. Voor de truck voor Dura Vermeer is een minder zware opbouw ontwikkeld, zodat er langer en meer kan worden gewerkt met dezelfde accucapaciteit. Ook verbruikt deze lichtere laadkraan bij stilstand geen energie, in tegenstelling tot een conventionele variant. Een open verbinding tussen de software van de laadkraan en de truck zorgt er verder voor dat de laadkraan een signaal afgeeft wanneer de accu bijna leeg is. Hierdoor wordt stilstand voorkomen en kan het verbruik verder geoptimaliseerd worden.

Een van de duurzaamheidsambities van Dura Vermeer is ‘Uitstoot op 0’. Dit betekent onder andere dat de bouwer vanaf 2025 volledig emissievrij wil werken in de binnenstad. Vanaf begin dit jaar wordt daarom op alle projecten met elektrisch materieel gewerkt, mits beschikbaar. De aanschaf van de nieuwe elektrische vrachtauto is een mooie stap in de duurzame samenwerking met de gemeente Amsterdam.

Eén reactie op “Dura Vermeer gaat voor ‘Uitstoot op 0’ met nieuwe Volvo

  • Caroline Antonissen

    Zo nauw neemt Dura Vermeer het niet met het milieu hoor. Ik vind dit een schijnvertoning. Ze hebben jarenlang tijdens het bouwen de leefomgeving ernstig vervuild. Jaren later drijft er nog steeds piepschuim in het water. Als je de foto’s ziet van de vervuiling geloof je niet dat zoiets in Nederland kan. Ben maandenlang met allerlei instanties bezig gewenst om dit onder de aandacht te brengen. Ook met Dura-Vermeer zelf, veel excuses maar weinig inzet om het allemaal weer netjes achter te laten. En nu in het nieuws met dit, sorry hoor maar ik krijg er een vieze smaak van in mijn mond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer