Een elektrische Volvo Truck-as-a-service • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Een elektrische Volvo Truck-as-a-service

De Amerikaanse startup WattEV heeft 50 elektrische Volvo VNR trucks besteld. De VNR’s zullen worden ingezet in het Truck-as-a-Service model (TAAS) van WattEV. Met TAAS kunnen vervoerders bij WattEV een elektrische truck rijden tegen een tarief per km, inclusief laden, dat concurrerend is met de operationele kosten van een dieseltruck.

“Volvo Trucks juicht de unieke aanpak van WattEV toe om de elektrificatie van wagenparken te versnellen via zijn Truck-as-a-Service-model, dat erop gericht is mogelijke obstakels weg te nemen, zodat vloten van elke omvang toegang kunnen krijgen tot elektrische trucks en lokale en regionale leveringen kunnen uitvoeren zonder uitstoot van uitlaatgassen”, zegt Peter Voorhoeve, president van Volvo Trucks North America.

Om zijn TaaS-model te ondersteunen, bouwt WattEV een openbaar netwerk van oplaaddepots voor batterij-elektrische vrachtwagens om de belangrijkste transportcorridors in Californië te bedienen. De eerste openbare laaddepots zullen uitgerust zijn met 250 kW CCS-laders die de Volvo VNR Electric-trucks in 90 minuten voor 80 procent opladen met zes accu’s. WattEV is van plan het openbare oplaadnetwerk uit te breiden over de hele VS en zal zijn depots opschalen naar een oplaadcapaciteit van 1,2 MW voor ultrasnel laden.

Volvo Trucks was in 2021 naar eigen zeggen marktleider in zware elektrische vrachtwagens in Europa met een marktaandeel van 42 procent en heeft ook een leidende positie in Noord-Amerika. Met een totaal van zes elektrische truckmodellen die vanaf dit jaar in productie zijn, heeft Volvo Trucks de meest complete elektrische line-up in de wereldwijde truckindustrie, die alles dekt van stadsdistributie en vuilnisverwerking tot bouwtransporten en regionaal transport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer