Eerste DAF CF Electric voor Euser Transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste DAF CF Electric voor Euser Transport

Koninklijke Euser Transport uit Barendrecht gaat rijden met de DAF CF Electric trekker. Voorafgaand aan de ingebruikname verzorgden dealer BEST Trucks en DAF Trucks  een uitgebreide gebruiksinstructie voor een team van Euser.

Al eerder besloot deze meer dan een eeuw bestaande logistiek dienstverlener om, inspelend op de toenemende groene wensen bij verladers, opdrachtgevers en overheden, te kiezen voor meer elektrisch aangedreven voertuigen. De nu geleverde 4×2 DAF CF trekker vormt een geheel met de door EBO van Weel uit Rhoon gebouwde 12 meter Citytrailer. Door deze te voorzien van een Thermo King/FrigoBlock Advancer Hybrid diesel/elektrisch aangedreven koeling, een sturende achteras en achterkant afsluitende D’Hollandia laadklep, is deze uiterst wendbare combinatie prima inzetbaar voor de Co2 vrije vers-, koel- en vriesdistributie in stedelijke gebieden.
Inmiddels wordt er door de genoemde leveranciers ook al volop gebouwd aan een 6×2 DAF CF FAN Electric bakwagen voor Euser Transport.     

Eerder verklaarden eigenaar Bas Euser en operationeel directeur Daniël Spetter: “Een belangrijk deel van ons werk bestaat uit stedelijke distributie en binnen dat werkgebied is er al langer veel aandacht voor de milieuaspecten. Dat gevoegd bij de plannen van steeds meer steden om per 2025 alleen nog emissie-loos transport toe te staan, verklaart deze stap naar elektrische tractie alleen maar meer. Daarbij zijn wij als Euser Transport ook partner van het convenant op dit gebied in Groot-Rotterdam plus de Drechtsteden en delen onze ervaringsgegevens binnen het DKTI-project (Demonstratie Klimaattechnologieën en Innovatie in Transport) met TNO en Fontys Hogeschool. Samen met onze huisbankier ABN-AMRO worden deze voertuigen in een lease-constructie ondergebracht.
Wij gaan nu in de dagelijkse praktijk ervaring opdoen met deze nieuwe manier van transport.”

vlnr: Jean-Paul Punt, Sales manager BEST Trucks Barendrecht, Klaas Kliffen Salemanager Themo King/FrigoBlock,
Rob Luykx, Internationaal Fleet Sales manager DAF Trucks, chauffeur Luigino Hanst,
wagenparkbeheerder Jessy van den Ierssel, teamleider transport Andras Lenard en chauffeur Eduardo Camara Periera allen van Euser Transport.

De speciaal ontwikkelde bestickering geeft aan dat deze trekker/oplegger (vooralsnog vanuit het DC Pijnacker) aan het werk gaat voor Albert Heijn in de retail-distributie. Dat vormt samen met pallet-, horeca- en pharma-distributie het specialisme van het Barendrechtse familiebedrijf. Waar inmiddels circa 320 eigen voertuigen de 24/7 logistieke dienstverlening verzorgen. De hechte band tussen  Euser Transport, DAF Nederland en dealer BEST Trucks bestaat al lange tijd en omvat naast de advisering en levering van DAF-voertuigen ook het onderhoud daaraan. Dat geldt ook zeker voor de nieuwe DAF Electric uitvoeringen, waar de dealer in Barendrecht inmiddels alle knowhow en equipment, plus een eigen oplaadmogelijkheid voor beschikbaar heeft. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer