Eerste DAF LF met nieuwe aandrijflijn geleverd • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste DAF LF met nieuwe aandrijflijn geleverd

De eerste DAF LF met de gloednieuwe Paccar aandrijflijn is geleverd aan Farnborough Van & Truck Hire (FVTH), een Brits verhuur- en leasebedrijf met een wagenpark van meer dan 600 trucks. “De nieuwe aandrijflijn brengt stadsdistributie naar een hoger niveau. Het geeft de LF namelijk het rijgevoel van een personenauto tegen het laagst mogelijke brandstofverbruik”, aldus FVTH Managing Director Tim Houghton.

Voor een tot 7 procent lager brandstofverbruik heeft DAF onlangs een nieuwe reeks aandrijflijnen geïntroduceerd voor de LF serie. De lijn omvat volledig nieuw ontworpen Paccar PX-5 en PX-7 motoren en een nieuwe, automatische PowerLine versnellingsbak met 8 versnellingen.

Wastegate

De nieuwe PX-5 en PX-7 motoren – leverbaar in 7 motorvermogens – hebben een sterk, lichtgewicht Compact Graphite Iron motorblok, wrijvingsarme zuigers, nieuwe efficiënte compressoren en een nieuwe wastegate-turbo. De krachtbronnen (met vermogens van 124 kW/170 pk tot 227 kW/310 pk) leveren hun maximumkoppel nu bij nóg lagere toerentallen. Dat maakt down-speeding mogelijk, wat zorgt voor een nog lager brandstofverbruik.  

Powerline

Onderdeel van de nieuwe DAF LF aandrijflijn is de nieuwe 8-traps, volautomatische PowerLine transmissie. Powershifting gaat zonder koppelonderbreking en garandeert een soepel schakelgedrag én een snelle gasrespons. Dat vertaalt zich in goed comfort en rijeigenschappen. De kruipfunctie zorgt voor een goede manoeuvreerbaarheid bij lage snelheid. De spreiding van de versnellingen in combinatie met een dubbele overdrive en een ‘lock-up’ vanaf de eerste versnelling, moet bijdragen aan brandstofbesparing.

“Alles bij elkaar maakt dat het rijden met de LF nóg eenvoudiger en meer relaxed”, aldus Managing Director van FVTH, Tim Houghton. “Chauffeurs willen in hun truck stappen en gáán. Met de nieuwe DAF LF kan dat als nooit tevoren. En natuurlijk is het vooruitzicht van 7 procent brandstofbesparing mooi nieuws voor iedereen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer