Ga naar hoofdinhoud

Eerste NL’se eActros 600 voor Door to Door Cargo

Helemaal zeker weten we het niet, maar het lijkt erop dat Door to Door Cargo Care uit Mijdrecht de eerste vervoerder in Nederland is met een eActros 600 trekker, de elektrische trekker voor de lange afstand van Mercedes-Benz.

Dealer Gomes Noord-Holland meldt op LinkedIn in ieder geval dat het bedrijf als een van de eersten in ons land een eActros 600 besteld heeft.

DTDC krijgt de eActros geleverd met een GigaSpace cabine, matrix led koplampen, 2 geveerde stoelen en twee bedden. Het bedrijf kijkt vooruit want de Mercedes is voorbereid voor Megawatt Charging. Ook is er een voorbereiding voor een ePTO met hoogvermogen, voor onder meer de aansturing van de elektrische koeloplegger.

“Met deze uitbreiding van ons wagenpark maken wij een geweldige stap in het uitvoeren van onze duurzaamheidsstrategie. Deze eActros 600 zal worden ingezet voor het bevoorraden van datacenters en voor andere high-tech leveringen door heel Europa. Het is de eerste elektrische truck met een actieradius van 500 km”, licht DTDC haar keuze toe.

Eerder deze week werd bekend dat het Zwitserse Holcim maar liefst 1000 eActros 600 trucks heeft besteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer