Eerste tien Volvo FH-trekkers voor Cementbouw • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste tien Volvo FH-trekkers voor Cementbouw

Cementbouw neemt tien Volvo FH 460 4×2-trekkers in gebruik. Het zijn voor Cementbouw de eerste Volvo-trucks in de vloot die worden ingezet voor de distributie van bindmiddelen. Bij een aanbesteding kwam de Volvo FH als beste uit de bus. De trucks worden geleverd door Volvo Trucks Nederland.

Cementbouw richt zich op de productie van en handel in materialen en grondstoffen (zoals cement en vulstoffen) voor de bouw en infra. “Onze afzetgebieden zijn Nederland, België, Duitsland en een deel van Frankrijk”, zegt Kees Hendriks, Hoofd Transport van Cementbouw. “Naast de productie doen we ook het transport zelf. Dat zien we als een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.”

Zuinig rijden
Cementbouw zet de tien Volvo FH 4×2-trekkers in voor de distributie van zijn producten met onderlossers en kippersilo-opleggers. “Het zijn voor ons de eerste Volvo-trucks die we inzetten voor dit type transport. In een vergelijking scoorde Volvo qua prijs en exploitatie het gunstigst. We vinden het belangrijk dat een truck veilig, comfortabel en zuinig is. Deze Volvo FH’s zijn uitgerust met de nieuwste, zuinige 13-liter Turbo Compound-motor.”

Favoriet onder chauffeurs
Chauffeurs van Cementbouw zijn erg enthousiast over de komst van Volvo-trucks in het wagenpark. “De trucks zien er fantastisch uit, chauffeurs willen er graag mee rijden. Chauffeurs zijn van maandag tot en met vrijdag van huis en daarom vinden we het belangrijk dat ze een goede truck hebben waar alles op en aan zit. De trucks zijn mooi afgewerkt en zijn zeer compleet uitgerust. De Globetrotter-cabine biedt veel ruimte, er is veel opbergruimte en dankzij de standairco I-ParkCool heeft de chauffeur onder alle omstandigheden een aangenaam klimaat in de cabine. Ook belangrijk: deze trucks hebben de nieuwste generatie I-Shift-versnellingsbak. Wat onze chauffeurs echt opvalt is dat I-Shift zeer soepel van de ene naar de andere versnelling schakelt. Tot slot maakt Volvo Dynamic Steering het werk voor de chauffeur makkelijker en minder belastend. Het systeem draagt bovendien bij aan de veiligheid omdat het onbedoelde stuurbewegingen corrigeert.”

Veiligheid
Veiligheid is voor Cementbouw een belangrijk aspect. “Onze medewerkers zijn het kapitaal van Cementbouw en daar zijn we zuinig op. Daarom hebben deze trucks de meest uitgebreide veiligheidsfeatures.” De trucks zijn onder meer voorzien van Adaptive Cruise Control met Stop & Go, verkeersbordherkenning, Driver Alert Support, Forward Collision Warning, Lane Keeping Support, Lane Change Support, Emergency Brake Assistance en een dodehoekcamera aan de passagierszijde. “Verder hebben deze trucks LED-verlichting met adaptief grootlicht. LED-verlichting heeft meer lichtopbrengst en met adaptief grootlicht kun je altijd met grootlicht rijden: de verlichting past zich automatisch aan.”

Uitgebreide instructie
Hendriks is positief over de samenwerking met Volvo Trucks Nederland en BAS Truck Center in Veghel, dat de afbouw van de trucks verzorgt. “Ze denken mee en zijn altijd te bereiken als je vragen hebt. De trucks zijn verspreid over een aantal weken geleverd. Iedere keer als er trucks worden geleverd, krijgen de chauffeurs die er mee gaan rijden een uitgebreide instructie. Dat is allemaal zeer goed geregeld. Op basis van de eerste ervaringen hebben we het volste vertrouwen in de samenwerking met Volvo Trucks.”


Cementbouw is onderdeel van de Ierse CRH-groep en heeft in Nederland vestigingen in Wanssum, Zwijndrecht, Borne, Aalten en Cruquius en in België in Rieme en Antwerpen. Het wagenpark bestaat uit honderd trucks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer