Eerste van 20 elektrische Renaults voor Carlsberg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Eerste van 20 elektrische Renaults voor Carlsberg

Afgelopen dinsdag overhandigde Bruno Blin, President van Renault Trucks, in Rheinfelden (Zwitserland) de sleutels van een D Wide Z.E. aan Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg Groep. Dit voertuig is de eerste van een historische bestelling voor twintig Renault Trucks D Wide Z.E. voertuigen. Door de inzet van 100 procent elektrische vrachtwagens laten de Carlsberg Groep en Feldschlösschen zien dat CO2-neutrale distributie tegenwoordig mogelijk is.

Afgelopen februari zette Renault Trucks een belangrijke stap in de transformatie van het stadsvervoer door de ondertekening van een historisch contract met de Carlsberg-groep voor de levering van 20 D Wide Z.E. vrachtwagens in een 26-tons uitvoering. In navolging van de ondertekening overhandigde Bruno Blin persoonlijk de sleutels van een D Wide Z.E., het eerste voertuig uit een reeks van twintig volledig elektrische vrachtwagens voor de Zwitserse brouwerij. De D Wide Z.E. heeft twee elektromotoren met een totaalvermogen van 370 kW. Het koppel bedraagt 850 Nm. Met volle accu’s, capaciteit 265 kWh, kan de D Wide Z.E. 200 km rijden.

Bruno Blin (links) en Thomas Amstutz

“Ik ben ervan overtuigd dat elektrische mobiliteit de oplossing is om de kwaliteit van het milieu te verbeteren, zowel voor onszelf als voor toekomstige generaties”, aldus Bruno Blin, President van Renault Trucks. “Ik ben verheugd dat Renault Trucks Feldschlösschen en Carlsberg steunt, een groep van pioneers wanneer het gaat om investeren in elektrische technologie. Het transport ondergaat grote veranderingen. Onze industrie zal de komende tien jaar meer veranderen dan in de afgelopen eeuw en door deze samenwerking laten Carlsberg en Renault Trucks de weg voorwaarts zien.

Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, vervolgt: “We zijn er trots op dat ons pionierswerk met elektrische vrachtwagens, wat enkele jaren geleden is begonnen, eindelijk zijn vruchten afwerpt. We zijn het eerste bedrijf in Zwitserland en zelfs in Europa dat deze milieuvriendelijke vrachtwagens gebruikt voor het transport van dranken. Het is onze ambitie om niet alleen een leidende rol te spelen in de ontwikkeling van bieren en dranken, maar ook in de logistiek er van en in de bescherming van het klimaat.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer