Elektrische Econic haalt het vuil op in Hamburg • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Elektrische Econic haalt het vuil op in Hamburg

De volledig elektrische Mercedes-Benz eEconic is in gebruik bij de Hamburgse gemeentereiniging. In het kader van een officiële persconferentie overhandigde staatswethouder Michael Pollmann van Milieu samen met SRH-directeur professor Rüdiger Siechau en Franziska Cusumano, hoofd van Mercedes-Benz Special Trucks & Custom Tailored Trucks, de sleutel aan “Kolonne 11” van de stadsreinigingsdienst. Voor SRH is de omschakeling van het wagenpark naar alternatieve aandrijvingen een van de belangrijkste onderdelen van de reeds voor 2035 nagestreefde klimaatneutraliteit.

Franziska Cusumano, hoofd van Mercedes-Benz Special Trucks & Custom Tailored Trucks: “Onze eEconic voor gemeentelijk gebruik is sinds vorig jaar in serieproductie in onze Mercedes-Benz fabriek in Wörth. Het lokaal CO2-neutrale voertuig onderscheidt zich vooral door zijn aangename, stille rijervaring. Wij zijn verheugd dat ook SRH op de batterij-elektrische eEconic vertrouwt.”

Milieustaatswethouder Michael Pollmann: “In het regeerakkoord van de regeringspartijen is de klimaatneutraliteit van de Vrije en Hanzestad Hamburg in 2040 stevig verankerd. Met deze voertuigtest bewijst Stadtreinigung Hamburg opnieuw dat zij niet alleen haar verantwoordelijkheid als overheidsbedrijf nakomt, maar ook actief deelneemt aan duurzame oplossingen. Alternatieve aandrijvingen in bedrijfsvoertuigen besparen niet alleen CO2, maar verminderen ook de geluidsoverlast in een dichtbevolkte metropool als Hamburg aanzienlijk.”

SRH-directeur Prof. Dr. Rüdiger Siechau: “Klimaatneutraliteit in 2035 is een van de belangrijkste projecten van SRH. Terwijl de omschakeling van ons wagenpark naar alternatieve aandrijvingen voor auto’s en kleine bestelwagens al vergevorderd is, zijn er uitgebreide tests onder reële bedrijfsomstandigheden nodig, vooral voor grote bedrijfsvoertuigen. Samen met onze partners werken we al vele jaren aan inzichten en marktrijpheid. Uiterlijk in 2025 zullen alle nieuw aangeschafte voertuigen bij SRH alternatieve aandrijfsystemen hebben. We zijn ervan overtuigd dat een succesvolle test van de eEconic een belangrijke stap is op weg naar dit belangrijke doel.”

Als vuilniswagen scoort de batterij-elektrische eEconic met zijn lagere geluidsemissies, vooral bij stadsgebruik in de vroege ochtenduren. De elektrische aandrijflijn maakt een vlakke cabinevloer mogelijk, zodat de bestuurder zich gemakkelijker door de cabine kan bewegen – een bijzonder voordeel als hij aan de van het verkeer afgekeerde kant wil uitstappen. Een ander hoogtepunt van de uitrusting is de panoramische voorruit en de lage zitpositie. Bovendien voorkomt de gecoate en verwarmde Thermocontrol-voorruit dat het scherm naargelang de weersomstandigheden beslaat, waardoor het zicht op de verkeerszone wordt verbeterd. Het scherm voorkomt ook dat het interieur van de cabine opwarmt bij zonlicht. Groot veiligheidsvoordeel in het stadsverkeer: De eEconic is uitgerust met de Sideguard Assist S1R en de noodremassistent Active Brake Assist van de 5e generatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer