Emons houdt chauffeurs in focus met uitbreiding wagenpark • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Emons houdt chauffeurs in focus met uitbreiding wagenpark

Logistiek dienstverlener Emons investeert in 225 nieuwe trucks. De uitbreiding bestaat uit vrachtwagens van Iveco, DAF en Mercedes-Benz. Tegelijk worden voor dochterbedrijven Van Huët Glass logistics en Emons Cargo|2WIN geïnvesteerd in 40 nieuwe glastrailers (inloaders) en 40 nieuwe 2WIN dubbeldeks opleggers. Bij dat alles houdt het bedrijf de focus op de chauffeurs, meldt het op haar website.

Door de groei van het bedrijf was er behoefte aan een aanzienlijke uitbreiding van de vloot met lichtgewicht inloaders en duurzame dubbeldekkers. Bovendien streeft Emons naar een chauffeursgerichte aanpak. Het bedrijf besloot te investeren in trucks die alle aspecten combineren waar het bedrijf naar streeft: zo duurzaam mogelijk, met de juiste verhoging van comfort voor de chauffeurs. Met deze investeringen is de Emons Group naar eigen zeggen klaar om te voldoen aan de stijgende marktvraag van vandaag en haar leidende positie in de markt uit te breiden.

Het waarborgen van een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening is een van de topprioriteiten van het familiebedrijf. Emons verwacht met de uitbreiding van het wagenpark het comfort van de bestuurder te verhogen, veiligere en efficiëntere ritten aan te bieden en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Het bedrijf besloot om voor de investeringen in de nieuwe trucks te kiezen voor een strategie met meerdere leveranciers. Door voor die aanpak te kiezen, speelt Emons  in op de verschillende vragen binnen de markt en de behoeften van de chauffeurs.

De nieuwe Iveco trucks rijden op Liquified Natural Gas (LNG). LNG is een essentieel ingrediënt in de duurzaamheidsformule van de Emons Group. Het helpt het bedrijf om bij elke rit de uitstoot van broeikasgassen verder terug te dringen. Zowel DAF als Mercedes-Benz hebben een goede balans tussen een laag gewicht en een ruime cabine. Alle typen trucks van de verschillende leveranciers verhogen de efficiëntie van de rit en het comfort voor de chauffeur. Ook is het dealernetwerk uitgebreid om extra ondersteuning te bieden waar nodig.

Naast de investeringen in state-of-the-art materieel, staat Emons ook volledig achter zijn chauffeurs; de chauffeursgerichte digitale aanpak om de waarde in de supply chain te ontsluiten en concurrerend te zijn met de huidige moeilijke chauffeursvraagmarkt staat hoog op de agenda. Emons wil het partnerschap met zijn chauffeurs versterken en hen betrekken bij hun professionele ontwikkeling. Hen een nieuw interactief platform bieden dat hun opleiding zal verbeteren, is een van de stappen in die versterkende aanpak. Daarnaast is de gloednieuwe uitrusting – met onder meer de beste technologieën en meer ruimte in de vrachtwagens om te rusten en van vrije tijd te genieten – een andere belangrijke factor die rechtstreeks verband houdt met het welzijn van de chauffeurs!

Bron: Emons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer