Estron besteedt opleggervloot uit aan TIP • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Estron besteedt opleggervloot uit aan TIP

Estron heeft ervoor gekozen om de gehele trailervloot uit te besteden aan TIP. In deze samenwerking brengt Estron 150 trailers uit de bestaande vloot onder in een Sale & Leaseback constructie en verruilt het 100 oudere trailers voor jongere uitvoeringen. Bovendien neemt TIP het beheer op zich van onder andere het onderhoud van de trailers.

Estron is een logistieke dienstverlener met een strategische ligging in de Rotterdamse haven. De diensten die ze aanbieden bestaan uit Wegtransport, Ocean Freight, Air Freight en Value Added Services. De huidige trailervloot bestaat voornamelijk uit schuifzeilen opleggers met beveiligde zeilen. Om zich beter te kunnen focussen op de core business, heeft Estron ervoor gekozen om het beheer van de trailervloot uit te besteden aan TIP in een vernieuwde samenwerking. Dit is de meest logische stap in de relatie tussen Estron en TIP welke jaren geleden is begonnen met het huren van trailers en de laatste jaren is uitgebreid met onderhoud van het materieel.

Een eerste stap in deze samenwerking is het onderbrengen van 150 trailers uit de bestaande vloot van Estron in een Sale & Leaseback constructie. Bij deze leasevorm verkoopt Estron de trailers aan TIP en leaset deze vervolgens direct weer terug. Het grootste voordeel van deze constructie is dat het kapitaal vrijkomt dat vastzit in het materieel. Dit kapitaal kan Estron vervolgens vrij in zetten om bijvoorbeeld het bedrijf te laten groeien. Een ander belangrijk voordeel is dat Estron op deze manier gebruik kan blijven maken van de trailers zoals ze gewend is.

Dennis Noordzij, Estron (links) en Rogier Laan van TIP

Naast Sale en Leaseback, heeft Estron ervoor gekozen om 100 oudere trailers uit de vloot te vervangen door jongere trailers. Hierdoor kan Estron gebruik maken van nieuwere technologieën en zorgt het voor minder downtime doordat de oudere trailers veel onderhoud vergen. De vloot kan hierdoor weer optimaal ingezet worden.

Estron heeft bovendien besloten om het beheer van de trailers bij TIP onder te brengen. Hieronder vallen onder andere traileronderhoud, banden en schadeherstel. Door deze uitbesteding heeft Estron geen omkijken meer naar de trailers. Dit bespaart kostbare tijd en geld. Het onderhoud bij TIP wordt uitgevoerd in de eigen trailerwerkplaatsen. Door de landelijke dekking en mobiele werkplaatsen, kan Estron op iedere gewenste locatie gebruik maken van de diensten van TIP.  

Estron Group is een middelgrote logistieke dienstverlener met een strategische ligging in de Rotterdamse haven. Onze ambitieuze medewerkers zetten zich volledig in om u te helpen met uw zendingen en of logistieke vragen. Zij gebruiken strategie, communicatie en automatisering om op- en overslag en/ of vervoer van uw goederen succesvol te maken. Onze kracht ligt in het “begrijpen” van uw vraag of uitdaging. Daarna bekijken wij hoe wij u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. Onze dienstverlening bestaat uit: Weg transport, Warehousing, Ocean Freight, Air Freight en Value Added Services.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer