Ga naar hoofdinhoud

Flinke investeringen in nieuwe vrachtwagens

In augustus 2023 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 6,3 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat er meer is geïnvesteerd in transportmiddelen (vrachtwagens, personenauto’s en vliegtuigen), gebouwen en infrastructuur.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Augustus 2023 heeft evenveel werkdagen als augustus 2022. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in oktober minder ongunstig dan in augustus.

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor investeringen in oktober minder ongunstig dan in augustus. Dit komt vooral doordat de jaar-op-jaardaling van de export goederen omsloeg in een jaar-op-jaargroei en de stijging jaar op jaar van de beurskoersen groter was. Het oordeel van de industrie over de orderpositie was echter minder positief. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer