Foto's: 54 Krone trailers voor HST Groep • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: 54 Krone trailers voor HST Groep

HST Groep te Enschede heeft 54 nieuwe trailers van het merk Krone aan de vloot toegevoegd. Het gaat om 17 standaard trailers en 37 in de mega uitvoering die worden ingezet voor het wegtransport naar Scandinavië, Duitsland en Zwitserland. De aanschaf was nodig vanwege toegenomen transportvolume en verdere modernisering van het wagenpark.

HST Groep heeft naast de standaard schuifzeiltrailers die goedgekeurd zijn voor toepassing in LZV combinaties, gekozen voor de mega uitvoering. De zogeheten ‘Mega Liners’ zijn met zijn lage chassis zo geconstrueerd dat laadvolumes tot 100 m3 vervoerd kunnen worden. Door het mechanisch verstelbare dak kan deze ruimte optimaal benut worden waardoor vervoer van hogere lading ook mogelijk is.

Daarnaast zijn de drie-assige schuifzuiltrailers voorzien van schuifdaken. Hierdoor is het mogelijk om ook van bovenaf te laden en te lossen in plaats van aan de zij- en achterkant. Verder zijn de Krone trailers uitgerust met het Huckepack systeem waardoor ze geschikt zijn om in te zetten op intermodale vervoerstrajecten. In de praktijk betekent dit dat de nieuwe trailers zich naast wegtransport, ook bijzonder goed lenen voor vervoer per trein naar onder andere de Scandinavische landen. Met het TÜV Code-XL certificaat is er geen extra ladingzekering nodig en kunnen de trailers tot snelheden van 140 km/h per spoor vervoerd worden.

De mogelijkheid tot het vervoeren met maximale vervoersvolumes en de inzet op intermodale vervoerstrajecten past perfect bij de ingezette koers van HST Groep om de logistieke processen verder te verduurzamen. In 2009 ontving HST Groep hiervoor als één van de eerste bedrijven de Lean & Green Award.

HST Groep is een Twentse transportonderneming en biedt haar opdrachtgevers totale logistieke oplossingen. Daarvoor heeft het bedrijf alle disciplines in eigen huis, zoals (inter)nationaal wegtransport, zeevracht, luchtvracht, intercontinentaal containervervoer, warehousing, voorraadbeheer, orderpicking en Value Added Logistics. HST Groep telt ruim 370 medewerkers en is naast ISO 9001/14001-, AEO- en IATA-gecertificeerd. Meer informatie is te vinden op www.hst.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer