Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Budweiser koolhydraat- en emissievrij met BYD en NIkola

Bierbrouwer Anheuser-Busch vervoerde vorige week haar nieuwe koolhydraatvrije bier Bud Light Next op de juiste manier: met emissievrije vrachtwagens van Nikola en BYD.

Anheuser-Busch gebruikte maar liefst twee emissievrije truckmerken om haar bier van de brouwerij in Van Nuys, Californië naar bars en slijterijen in Los Angeles te vervoeren. Nikola Tre FCEV trucks, dus de variant met waterstof en een brandstofcel, nam het deel van de brouwerij naar het Anheuser-Busch distributiecentrum in Carson voor zijn rekening. Batterij-elektrische BYD Q3 trucks werden ingezet voor het laatste deel van de distributierit.

Het is niet voor niets dat de bierbrouwer even uitpakt met emissievrije ritten. Anheuser-Busch bestelde al weer een paar jaar geleden 800 Nikola’s. Bij BYD bestelde Anheuser-Busch vorig jaar 30 batterij-elektrische trucks. Het is trouwens niet de eerste keer dat Anheuser-Busch publicitair uitpakt met beide merken; dat gebeurde in 2019 ook al eens.

Anheuser-Busch heeft zich als doel gesteld de totale CO2-uitstoot in haar supply chain met 25 procent te verminderen in 2025.

Deze maand zijn Anheuser-Busch en Nikola begonnen met een proefproject van drie maanden waarbij twee Nikola Tre FCEV prototypes dagelijks worden ingezet binnen het netwerk van de brouwer in Zuid-Californië. Anheuser-Busch voegt dit jaar ook 20 extra elektrische BYD-trucks toe aan de Californische vloot van hun distributiefaciliteiten. Die komen bij de bestelling van vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer