Foto’s: eActros nu ook als 40 tons combinatie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: eActros nu ook als 40 tons combinatie

De praktijktest van de Mercedes eActros bij de Duitse logistiek dienstverlener Logistik Schmitt gaat de volgende fase in: de batterij-elektrische distributietruck rijdt nu met een 18 ton zware aanhangwagen. Het totaalgewicht van de combinatie komt uit op 40 ton.

Tot nu toe heeft de eActros bij Logistik Schmitt al 70.000 kilometer afgelegd op meer dan 7.000 ritten. Dat was zonder aanhangwagen. Ook in de toekomst zal hij in drieploegendienst met de middenasaanhangwagen en schuifzeilopbouw van tot 300 kilometer per dag truckonderdelen aan de Daimler-fabrieken in Rastatt en Gaggenau leveren.

Rainer Schmitt, managing partner van Logistik Schmitt: “In combinatie met de  aanhanger biedt de elektrische truck nu niet alleen een hoger totaalgewicht, maar ook een aanzienlijk groter transportvolume. Dit betekent dat we twee keer zoveel pallets kunnen vervoeren op dezelfde ritten.”

De eActros 300 in dienst van Logistik Schmitt is uitgerust met een bruikbare batterijcapaciteit van bijna 300 kWh. De e-as met twee motoren en een versnellingsbak met twee versnellingen heeft een piekvermogen van 400 kW, en 330 kW is beschikbaar in continu bedrijf. De maximale laadcapaciteit bedraagt 160 kW. Volgens de fabrikant betekent dit dat de e-truck in iets meer dan een uur van 20 tot 80 procent kan worden opgeladen bij een 400 A DC snellaadstation.

De eActros kan nu al worden besteld door klanten en in Duitsland kan er dan ook al met een aanhanger worden gereden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer