Foto's: Een DAF met alles erop en eraan voor Gebroeders Geelhoed • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Een DAF met alles erop en eraan voor Gebroeders Geelhoed

Transportbedrijf Gebroeders Geelhoed uit Middelharnis heeft ruckstyling tot ware kunst verheven. Het nieuwste pronkstuk in de vloot is ongetwijfeld de recent afgeleverde DAF XF 480 FT met Super Space Cab. Uiterlijk en interieur zijn uniek. Tot in het kleinste detail is aan deze hoogst fraaie creatie gewerkt. Nieuwdorp Truckstyling uit Hansweert, Cotac Rotterdam, Special Interior uit Dronten en Elenbaas uit Poortvliet (spuitwerk) hebben hieraan bijgedragen samen met DAF Dealer Truckland in Rotterdam-Zuid.

“De DAF XF is aan de buitenkant en van binnen compleet aangepakt”, vertelt Lars Geelhoed enthousiast. “Met roestvrijstalen uitlaatpijpen, bumpers, zijskirts en traanplaat-afdekkingen is een unieke DAF gebouwd. Achter de cabine is een plaat gemaakt met daarop ons bedrijfslogo. Peter Evers van Kimmae uit Nijmegen heeft de airbrush op de plaat gezet.” Kijken naar deze creatie is met recht een lust voor het oog en een ontdekkingsreis voor een ieder die fan is van truckstyling. “En dat zijn wij inderdaad”, zegt Geelhoed. “Vrijwel geen enkele truck is bij ons standaard. Styling is onderdeel van de bedrijfscultuur. Het is onze eigen visie op materiaal. Daarmee en met de kwaliteit van de chauffeurs willen wij ons onderscheiden.”

Andere in het oog springende zaken zijn de grote bullbar voor op de cabine, de staande uitlaten, de lichtbakken bovenop de cabine met de naam Geelhoed eronder, de schijnwerpers achter de bullbar en de twee sets met achtvoudige achterlichten. Het interieur is zo mogelijk nog imposanter door de lederen bekleding in speciale bruine tinten. Ook het dashboard is met leer afgewerkt. De chauffeur ziet boven zich een deels met gecapitonneerd leer bedekt cabinedak en weet zich op het bed in de Super Space Cab eveneens omringd door deze fraaie, luxe aankleding. In de DAF is een hoogwaardige audio-installatie aangebracht met speakers in de portieren, boven in het dak en extra woofers boven het bed. De akoestiek in het interieur laat de geluidskwaliteit volledig tot zijn recht komen. Het interieur is in lijn met de aankleding en uitrusting van alle gemakken voorzien.

Transportbedrijf Gebroeders Geelhoed B.V. heeft een eigen vloot van 19 trekkers, waarvan inmiddels vijf van het merk DAF. Het bedrijf is gespecialiseerd in vervoer van gevaarlijke stoffen (ADR) en food gerelateerde producten door heel Europa. De trucks leggen lange afstanden af. Het bedrijf wil dat zijn chauffeurs rijden met een vrachtauto waarop ze trots zijn. Dat verklaart de aandacht voor de styling.

Geelhoed: “Met DAF hebben we erg goede ervaringen, zowel met de XF’s van de eerste Euro 6-generatie als met die van de nieuwste tweede Euro 6-generatie. Ook het brandstofverbruik is prima. Eigenlijk komen de voertuigen alleen bij Truckland in Rotterdam-Zuid voor jaarlijks onderhoud. Het contact met de mensen van Truckland is prima. DAF en Hans Wijnmalen van Truckland hebben ons geadviseerd met de aanschaf van deze DAF.”

De trotse familie Geelhoed (Lars, Joop en Niels) voor hun nieuwste DAF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer