Foto’s: MAN TGX met Hydrodrive voor De Beijer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: MAN TGX met Hydrodrive voor De Beijer

De Beijer Groep uit Dodeward heeft onlangs het wagenpark uitgebreid met een nieuwe MAN TGX 18.470  trekker met Hydrodrive. Het is de eerste MAN truck van de nieuwe generatie in de vloot van de Beijer.

De Beijer Groep omvat een aantal Nederlandse en Duitse bedrijven met eigen zand winningen en een Duitse steengroeve direct aan de Rijn. Al vijfenzestig jaar is het bedrijf gespecialiseerd in de productie, handel en logistieke afhandeling van grondstoffen. Met een vloot van tien eigen trucks en binnenvaartschepen worden grondstoffen aangevoerd en geleverd aan de klanten. Daarnaast is de Beijer, onder meer in Dodewaard actief in de op- en overslag van bouwgrondstoffen.

In de vloot bestaat het merendeel van de voertuigen uit MAN trucks. Al sinds de jaren tachtig is de Beijer een trouwe MAN klant, en ook de nieuwste truck in de vloot is wederom een MAN. Een TGX 18.470 met een hydraulisch aangedreven vooras deze keer. Directeur Han de Beijer: “Wij hebben uitstekende ervaringen met MAN en met de organisatie die er achter staat. Bovendien hebben onze chauffeurs een voorkeur voor dit merk. Met de huidige generatie TGX zijn ze bijzonder tevreden en met het nieuwe model is dat nog meer het geval.” De Beijer kiest bewust voor de TGX met de ruime, luchtgeveerde GM cabine vanwege de uitstraling, het comfort en natuurlijk ook de restwaarde. De trucks zijn voorzien van een koelkast, airconditioning en een luchtpistool waarmee vuil en stof eenvoudig weggeblazen kunnen worden.

De 470 pk sterke MAN is uitgerust met een hydraulisch aangedreven vooras, het zogenaamde MAN HydroDrive systeem. Het werkgebied van de trucks van de Beijer is Zuid Oost Nederland, maar ook in België en Duitsland worden de voertuigen ingezet. Veel transporten worden uitgevoerd per binnenvaartschip waarbij de trucks het voor- en na transport verzorgen. de Beijer: “Bij het laden van schepen moeten de trucks vaak achteruit een ramp op, maar we hebben ook een klant waar we een 17 graden helling achteruit op moeten. Als het dan nat is hebben we de hydraulisch aangedreven vooras echt nodig om boven te komen. Het grote voordeel is dat we met HydroDrive tractie hebben als dat nodig is, terwijl het systeem uitgeschakeld geen brandstofpenalty geeft. Ook is de hoogte van de truck niet anders dan bij een standaard 4×2 trekker, wat een groot voordeel is bij het in- en uitstappen.” De MAN trucks van de Beijer zijn geleverd door Den Engelsen Bedrijfswagens in Nijmegen. Voor onderhoud en reparatie zijn de trucks daar onder gebracht in een R&O contract.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer