Foto’s: Nieuwe LZV AB Texel heeft geen dolly nodig • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Nieuwe LZV AB Texel heeft geen dolly nodig

Logistiek dienstverlener AB Texel heeft onlangs een nieuwe LZV samengesteld. Deze bestaat uit een 8 meter lange B-Double link trailer, geleverd door Heiwo, in combinatie met een bestaande 13,6 m langer koeloplegger.

Het resultaat is een echte LZV, maar wel een met belangrijke voordeel. De korte Link trailer heeft aan de achterzijde een uitschuifbaar asstel. In uitgeschoven toestand komt er een koppelschotel vrij waar de 13,60 meter oplegger aan gekoppeld kan worden. In ingeschoven toestand is de B-Double Link trailer ook zelfstandig te gebruiken, als kleine citytrailer. Op die manier kan een LZV naar de stad worden gereden en daar in twee delen ontkoppeld worden, die elk afzonderlijk met de truck naar de bestemmingen kunnen worden gebracht. Een dolly om de verschillende delen te koppelen, is in deze configuratie niet langer nodig.

De B-Double link trailer is voorzien van een Carrier Vector 1550 in Low Noise uitvoering. Voor de ladingzekering is gekozen voor twee verzonken bindrails in de zijwanden en 5 dakrails voor verticale keerstangen.

Eén reactie op “Foto’s: Nieuwe LZV AB Texel heeft geen dolly nodig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer