Foto’s: Nieuwste eActros rijdt bij Simon Loos • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Nieuwste eActros rijdt bij Simon Loos

De Nederlandse logistiek dienstverlener Simon Loos heeft de primeur: de nieuwste Mercedes-Benz eActros gaat rijden in de distributie voor Albert Heijn. De eActros, waarvan deze week de serieproductie start, gaat ook rijden bij Logistik Schmitt, Tevex Logistics en Remondis in Duitsland.

Bijzonder aan de eActros van Simon Loos is dat hij voorzien is van een koelopbouw met Frigoblock. Het dagelijks werk van de eActros start bij het regionale dc van Albert Heijn in Delfgauw. Van daaruit bevoorraadt de e-truck supermarkten in verschillende steden in de regio, waaronder Rotterdam, Den Haag en Delft, met kruidenierswaren en verse, temperatuurgeregelde levensmiddelen. De eActros zal zeven dagen per week rijden en elke dag tot 300 kilometer afleggen in een plaatselijk CO2-neutrale operatie. De accu’s zullen ’s nachts worden opgeladen in het distributiecentrum in Delfgauw, waar Albert Heijn een ultramodern snellaadstation heeft gerealiseerd.

Wim Roks, wagenparkbeheerder bij Simon Loos: “Als toonaangevende logistieke dienstverlener in Nederland leggen we in onze strategie uiteraard grote nadruk op duurzaamheid. Sinds 2014 doen we ervaring op met alternatieve aandrijfsystemen in ons wagenpark. Vorig jaar zijn we gestart met een zeer succesvolle praktijktest van de eerste eActros in de dynamische 24/7 supermarktdistributie bij Albert Heijn. We zijn er trots op dat we nu ook de nieuwe bijna-serie eActros in gebruik kunnen nemen. Onze dagelijkse operatie zal er qua flexibiliteit sterk op vooruit gaan, omdat de actieradius nu aanzienlijk is toegenomen ten opzichte van het eActros-prototype. We zijn benieuwd of opladen tussen de ritten door zelfs nodig zal zijn, hoewel er snellaadcapaciteit beschikbaar is op het depot. Samen met Albert Heijn en Mercedes-Benz Trucks kijken we uit naar de nieuwe ervaringen die we de komende maanden met de truck kunnen opdoen en ons klaarmaken voor het betreden van de Zero Emission-zones die vanaf 2025 worden ingevoerd.”

De twee eActros bij Simon Loos en Tevex Logistics zijn uitgerust met koelmachines van Frigoblock voor temperatuurgecontroleerd transport. “Nu het tempo van verandering en innovatie in het koeltransport versnelt, heeft de expertise van Thermo King en Frigoblock op het gebied van elektrificatie ons gepositioneerd als een betrouwbare partner voor gerespecteerde industrieleiders zoals Mercedes-Benz Trucks”, aldus Francesco Incalza, president van Thermo King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “Het is de kern van onze strategie om voortdurend te zoeken naar nieuwe manieren om de koudeketen te innoveren en elektrificatie in de transportindustrie te stimuleren. Het slimme, innovatieve ontwerp van de FK25i Frigoblock-unit levert meetbare voordelen op voor onze klanten en draagt bij aan de vooruitgang in koel-, elektrisch aangedreven vrachtwagentechnologieën om de milieu-impact van transportactiviteiten te minimaliseren.”

TTM.nl kon onlangs als eerste rijden met de nieuwe eActros van Simon Loos. Lees die rij-impressie in TTM.nl #4, die verschijnt op 26 oktober a.s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer