Foto’s + VIDEO – Nieuwe showtruck: La Casa de Weeda • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO – Nieuwe showtruck: La Casa de Weeda

Weeda Transport uit Klundert staat bekend om zijn opvallende trucks. De nieuwste is geïnspireerd op de Netflix-hitserie La Casa de Papel en daarom wordt de Iveco S-Way al ‘La Casa de Weeda’ genoemd.

De opvallende trucks van Weeda zijn bekende verschijningen in de wereld van de showtrucks. Het transportbedrijf uit Klundert koos voor een Iveco S-Way 6×2-voorloopastrekker met 570 pk. Die as-configuratie is handig vanwege de aslasten in het containerwerk, dat een groot deel van de werkzaamheden bij Weeda uitmaakt. De trekker werd vervolgens naar Sjaak Kentie gestuurd om het chassis dicht te bouwen. Dat klinkt gemakkelijker dan het is, want dit is de eerste Iveco die zo’n complete metamorfose onderging. Het chassis werd dichtgemaakt met stalen platen aan de zijkant en een volledige traanplaat bovenop die zelfs tussen de twee achterschermen doorloopt. Aan de achterzijde kwam een Deense bumper met bloklampen en een handige extra opbergkist. Twee LED-bars links en rechts geven voldoende licht bij het manoeuvreren. Een mooi staaltje vakmanschap is het rek waaraan de verticale uitlaten zijn gemonteerd. Daar is nu een grote W te zien, waartussen heel netjes de aansluitingen voor de slangen zijn aangebracht. Daarachter kwam een volledig gladde achterwand. Aan de voorkant monteerde Kentie een extra spoiler onder de bumper met vier verstralers. Verder werd de opbouw eigenlijk vrij rustig gehouden, met een lichtbak, twee luchthoorns, Michelin-poppen en toplampen.

Daarna ging de truck naar MW Designs, dat op de bekende felrode basis de prachtige special-paint-afbeeldingen aanbracht op de achterwand, de zijkanten, het chassis en zelfs de spiegels. Net als de andere auto’s van Weeda kreeg ook de Iveco S-Way een thema mee uit de misdaadhoek. Het bedrijf koos namelijk eerder al voor Penoza en Escobar. De Iveco S-Way werd gewijd aan de Spaanse Netflix-serie La Casa de Papel. Hierin laten acht bankrovers zich met een aantal gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Om verwarring bij de politie te zaaien, draagt iedereen een rode overall en een Salvador Dali-masker. Zo weet niemand wie een gijzelaar is en wie een bankrover. Verder gebruiken de bankrovers niet hun eigen naam, maar die van steden. Vandaar de stadsnamen op de achterwand van de Iveco. Daar staat ook levensgroot een van de bankrovers afgebeeld. Of is dat misschien toch een gijzelaar?

De specialisten van M&M Truck Design mochten zich vervolgens uitleven op het interieur. Daarbij werd echt alles aangepakt. Interieurdelen werden gespoten, schakelaars en panelen gedipt met houtmotief en de rest is voorzien van chic donkerbruin leer. Het moest vooral de sfeer hebben van een bruin café. In de achterwand werd in leer een wereldkaart aangebracht, met LED’s bij de steden die de criminelen als naam gebruiken. Een waar huzarenstukje is het halfronde bovenste bed, dat is verplaatst naar boven de voorruit. Aan de onderzijde van het bed prijkt de naam van de serie, La Casa de Papel. Ook over het geluid valt niets te klagen, want op diverse plekken zitten flinke luidsprekers voor de favoriete muziek van de chauffeur.

2 reacties op “Foto’s + VIDEO – Nieuwe showtruck: La Casa de Weeda

  • Stickie

    Ik ben zelf niet zo van al toestanden op de vrachtwagen, maar het is allemaal wel erg mooi gedaan en echt overal aandacht aan besteed kan niet anders zeggen.
    Wat ik wel eens afvraag wat kost dit nu?

  • Stickie

    Auto is jammer genoeg betrokken geweest bij ongeval, nog maar de vraag als dezelfde auto weer terug keert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer