Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Volvo FH 500 voor Jan de Jong (en ook voor Dave en Brian!)

Jan de Jong Transport uit het Friese Ureterp heeft een nieuwe Volvo FH in gebruik genomen. Het is de tweede Volvo in de vloot van inmiddels vier trucks. De nieuwe Volvo FH is van het type FH500 Globetrotter XL .

Jan de Jong Transport heeft met de komst van de nieuwe Volvo een vloot van vier trucks. Een schaalgrootte die wat hem betreft wel even prima is zo. “Het is hard gegaan met de groei van mijn bedrijf en wat mij betreft houden we het hier even bij. We hebben een mooi team en laten we dat vooral zo houden.” Een van de trucks van De Jong rijdt vast op Engeland. De andere drie, inclusief de nieuwe Volvo rijden vooral Benelux en Duitsland met meubels en in de winkeldistributie. “Mooi licht werk waarbij we uitstekende resultaten scoren qua verbruik. Zelf rij ik met de nieuwe Volvo, een FH 500 Globetrotter XL met alle veiligheidsopties die Volvo kan leveren. Eigenlijk ben ik altijd een Volvo man geweest van huis uit en nu rij ik er eindelijk zelf in.”

De keuze voor de nieuwe Volvo werd ingegeven door de prestaties van de al eerder aangeschafte Volvo FH. Toch telde een ander argument ook zeer zwaar. Jan de Jong: “Mijn oudste zoon Dave is nu zeven jaar oud en hij is helemaal gek van Volvo. En serieus, met de twee andere merken in de vloot is helemaal niks mis, maar hij stond er op dat het een Volvo moest worden.” Natuurlijk gaf dat niet de doorslag, maar het Volvo hart van Jan zelf in combinatie met de relatie met Nijwa Trucks in Drachten deed dat wel. “Ik heb daar gewoon een goed gevoel bij en we zijn met de andere truck daar ook altijd goed en vlot behandeld”, aldus De Jong.

De nieuwe FH 500 is voorzien van luchtvering rondom, de ruime Globetrotter XL cabine en Dynamic Steering van de nieuwste generatie. Verder heeft Jan de Jong gekozen voor alle veiligheidsopties die het merk levert. Na overleg met de dealer werd er besloten om te kiezen voor een extra lange achteras overbrenging waardoor het toerental bijzonder laag is op kruissnelheid. “Dat is gezien onze lichte vrachten geen enkel probleem en daarmee moet deze Volvo het nog beter doen dan de andere FH in de vloot.” Jan heeft inmiddels de eerste rij- ervaring opgedaan met de nieuwe trekker en hij is er bijzonder content mee: “Deze Volvo is een echte rijders auto, dat werd me meteen duidelijk. Ik denk dat mijn zoon me uitstekend geadviseerd heeft want ik heb het erg naar de zin in mijn nieuwe FH.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer