Foto's: Waberer’s aan de slag met elektrische DAF CF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Waberer’s aan de slag met elektrische DAF CF

Waberer’s International heeft een DAF CF Electric aan haar wagenpark toegevoegd. Het Hongaarse transportbedrijf is naar eigen zeggen daarmee de eerste die een seriegeproduceerde CF Electric in Centraal en Oost-Europa heeft. De CF Electric van Waberer’s kan 500 km per dag rijden.

Om die 500 km te bereiken moet Waberer’s dan wel gedurende de dag bijladen, want de CF Electric heeft een nominale actieradius van 200 km. “We hebben besloten om de weg van “going green” in te slaan en onze huidige vlootuitbreiding is de volgende mijlpaal op deze route. Dit is niet het eerste puur elektrische voertuig in ons wagenpark en het zal ook niet het laatste zijn, maar wel het grootste tot nu toe. Het feit dat we de eerste in Hongarije zijn die deze truck op de weg brengt, is het resultaat van het samen met onze partners (zowel klanten als leveranciers) nadenken over de lange termijn, omdat een investering van deze omvang anders niet kan worden uitgevoerd. Deze truck is niet alleen de eerste in serie geproduceerde puur elektrische DAF truck in Hongarije, maar ook in Centraal- en Oost-Europa. Waberer’s is vastbesloten om professioneel te doen wat het doet, want dat leidt tot duurzame, herhaalbare en duurzame oplossingen”, zei Barna Erdélyi, lid van de Raad van Bestuur bij Waberer’s.

Steeds meer Europese steden kondigen aan dat ze in de toekomst alleen nog maar met emissievrije voertuigen de stad in mogen rijden, wat een andere belangrijke reden is waarom de Waberer’s groep besloten heeft om vrachtwagens met alternatieve aandrijflijn aan te schaffen. “Volledig elektrische oplossingen bieden een kans voor de transportsector om zijn rol te spelen in de strijd tegen de uitdagingen van de opwarming van de aarde en de lokale luchtkwaliteit,” voegde Erdélyi eraan toe.

“DAF is een van de toonaangevende fabrikanten van elektrische vrachtwagens. Wij waren een van de eerste Europese vrachtwagenfabrikanten die met succes een volledig elektrische vrachtwagen op de markt brachten. Bij DAF is elektrische aandrijving echter veel meer dan alleen het vinden van de juiste truck voor een bepaalde toepassing. DAF’s elektrische voertuigprogramma biedt een complexe oplossing, inclusief efficiënte laadsystemen, robuuste elektromotoren, en geavanceerde routesimulatieprogramma’s om te laten zien hoe het gebruik van elektrische trucks eruit zal zien in de dagelijkse praktijk van het bedrijf”, aldus DAF Hongarije-directeur Péter Szentpáli Gavallér.

“DAF levert al jaren volledig elektrische trucks en heeft dus honderdduizenden kilometers praktijkervaring opgedaan. De uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid die DAF beroemd hebben gemaakt, gelden ook voor onze elektrische voertuigen”, voegt Szentpáli eraan toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer