Ga naar hoofdinhoud

Frigoblock koelt nieuwe e-trucks Simon Loos

Simon Loos heeft zijn wagenpark onlangs uitgebreid heeft met zeven nieuwe eActros’ van Mercedes-Benz die gekoeld worden met Frigoblock FK25i-systemen. De batterij-elektrische, 27-tons bakwagens zullen worden ingezet voor emissievrije, geconditioneerde stadsdistributie voor grote supermarktketens en diverse horecagroothandels in Nederland.

“Het is een belangrijke prestatie voor ons om te zien dat de Frigoblock-technologie onze klanten, zoals Simon Loos, in staat stelt het voortouw te nemen bij het elektrificeren en het minimaliseren van de milieu-impact van transportactiviteiten”, zegt Klaas Kliffen, senior accountmanager en brandmanager Frigoblock bij Thermo King Transportkoeling BV. “We hebben lang en hard gewerkt om dit mogelijk te maken en kijken ernaar uit om onze klanten te blijven helpen om hun wagenpark duurzamer te maken.”

Het project volgt op succesvolle tests van de prototype-vrachtwagen die sinds 2021 door Simon Loos wordt gebruikt en supermarkten voorziet van droge goederen en verse, temperatuurgevoelige producten.

“Wij geloven in het concept van elektrisch vervoer. De ervaringen uit de praktijktest hebben ons ervan overtuigd dat dit de juiste weg is en dat we voorop willen lopen in de elektrificatie van logistieke diensten”, zegt Wim Roks, wagenparkbeheerder bij Simon Loos. “Tijdens de intensieve tests reed de vrachtwagen zeven dagen per week, elke dag van 07.00 uur tot 23.00 uur. De Frigoblock-koeling bleek naadloos samen te werken met de vrachtwagen en hield de ingestelde temperaturen efficiënt vast. De batterij van de truck biedt een capaciteit om onder alle weersomstandigheden afstanden van meer dan 250 kilometer af te leggen, terwijl hij ook het Frigoblock-systeem van elektrische energie voorziet. We zijn erg blij met de oplossing, die stille, emissievrije distributie de realiteit maakt waar onze klanten naar op zoek zijn.”

De FK25i-units leveren hoge prestaties en capaciteit die voldoen aan de uitdagende eisen waar geconditioneerd transport met verschillende bewaartemperaturen aan moet voldoen. De door Frigoblock gekoelde eActros is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Frigoblock en Daimler Trucks om een duurzame koeltechnologie te bieden die naadloos kan samenwerken met de nieuwe elektrische Mercedes-Benz-vrachtwagen.

Met behulp van de geïntegreerde invertertechnologie, zijn elektrische Frigoblock FK25i-koelunits ontworpen om rechtstreeks op het accupakket van de vrachtwagen te kunnen worden aangesloten. De efficiëntie van deze techniek is optimaal, er bevinden zich geen energieverslindende componenten tussen de accu en de koelmachine Dit zorgt voor optimaal gebruik van de batterijcapaciteit van de eActros en draagt bij aan het maximaliseren van de actieradius van de vrachtwagen. Om aan de elektrische vereisten van de nieuwe eActros te voldoen, ontwierp Frigoblock een nieuw CAN-Bus-Gateway-systeem voor directe communicatie tussen de vrachtwagen en het koelsysteem. De intelligente regeling beheert efficiënt de energievraag van de unit en gebruikt alleen de minimale energie die nodig is om de ingestelde temperatuur te handhaven.

“We gebruiken de FK25i-units al jaren in ons hele wagenpark en profiteren ook van de nauwgezette ondersteuning van Frigoblock en zijn servicepartner Groot RMO”, concludeerde Wim Roks. “We hebben praktisch nooit problemen gehad met de prestaties van de units. Daarom waren we erg blij om te zien dat de Frigoblock-technologie nu wordt gebruikt om de nieuwe, in serie geproduceerde eActros-vrachtwagens te koelen. Het is voor ons een win-winsituatie geweest.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer