Garmin trucknavigatie met lekker grote displays • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Garmin trucknavigatie met lekker grote displays

Garmin International introduceert de nieuwe serie Dēzl LGV700/800/1000 GPS navigatiesystemen voor vrachtwagenchauffeurs. Deze nieuwe systemen zijn uitgerust met een 7-, 8- of een extra groot 10-inch beeldscherm dat eenvoudig kan worden omgeschakeld van een traditionele horizontale positie naar een verticale positie. Naast de grote, eenvoudig af te lezen HD-touchscreens, biedt de nieuwe Dēzl-serie voorgeladen Truck Parking locaties in Europa, load-to-dock begeleiding en aangepaste truckroutering2 afgestemd op de grootte en het gewicht van de vrachtwagen.

 “De nieuwe Dēzl navigatiesystemen bieden chauffeurs precies wat ze nodig hebben: extra grote navigatieschermen die alle informatie duidelijk weergeven”, zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement Garmin Nederland. “Daarnaast bieden deze navigatiesystemen nieuwe mogelijkheden zoals het weergeven van geschikte parkeerplaatsen langs de Europese wegen.”

De Truck Parking Europe-locaties kunnen eenvoudig worden gefilterd in de lijst met voorzieningen zoals de aanwezigheid van Wi-Fi, douche-gelegenheden, het aanwezige beveiligingsniveau en meer. Wanneer je daarnaast een koppeling maakt met de Garmin Driv mobiele app3, kunnen chauffeurs de beschikbaarheid van parkeerplaatsen eenvoudig controleren om zo te voorkomen dat je naar een drukke of overvolle parkeerplaats rijdt. In combinatie met meldingen voor de noodzakelijke pauzes kunnen chauffeurs zo het meest uit elke stop halen.

Bovendien introduceert de nieuwe Dēzl-serie load-to-dock begeleiding. Hiermee ontvangen bestuurders informatie over populaire laad- en loszones wanneer ze hun bestemming naderen.

Dēzl biedt truckers de beste ervaring achter het stuur en wordt geleverd met verschillende montagemogelijkheden, waaronder een magnetische houder met ingebouwde oplaadmogelijkheid en een heavy-duty zuignap, een schroefbevestiging en een 1-inch baladapter met een AMPS-plaat die compatibel is met RAM-montage systemen4.

Deze extra grote navigatiesystemen zijn uitgerust met belangrijke functies. Zo kunnen chauffeurs de grootte en het gewicht van hun vrachtwagen invoeren op hun Dēzl om aangepaste routes voor vrachtwagens te ontvangen. Daarnaast worden hier ook de meldingen voor brughoogtes, gewichtslimieten, scherpe bochten, steile hellingen en meer op afgestemd.

Onderweg geeft de innovatieve truckrouteringsfunctie populaire routes aan, die vaak worden gebruikt door collega-truckers, om meer ontspannen en veiliger in onbekende regio’s te rijden. Met ingebouwde Bluetooth voor handsfree bellen en een vernieuwde stemhulp-optie die spraakopdrachten vereenvoudigt tot ‘ok Garmin’, kunnen chauffeurs organisch met hun Dēzl-navigatiesysteem communiceren en hun handen aan het stuur houden.

Ook kan het intuïtieve display worden gebruikt om beoordelingen van reizigers van TripAdvisor te bekijken en miljoenen populaire plaatsen te vinden met de vooraf geïnstalleerde nuttige punten van Foursquare.

De Dēzl-serie bevat kaartupdates van Europa en ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit maakt het eenvoudig om kaarten en software up-to-date te houden zonder een computer te gebruiken.

Wanneer je een van de drie nieuwe Dēzl navigatiesystemen koppelt aan de Garmin Drive mobiele app3, kunnen chauffeurs snel en eenvoudig informatie over brandstofprijzen, verkeer- en weersinformatie, smartphonemeldingen en updates van photoLive verkeerscamera’s ontvangen.

Gekoppeld met een draadloze achteruitrijcamera van Garmin (of een ander merk) is met de Dēzl navigatiesystemen goed te zien wat er zich achter de vrachtwagen afspeelt wanneer je achteruit rijdt.  

De nieuwe Dēzl serie is per direct beschikbaar en heeft een adviesverkoopprijs variërend van 419,99 tot 699,99 euro.

Eén reactie op “Garmin trucknavigatie met lekker grote displays

  • Patrick Gelenne

    Ik heb de Dezl LGV 1000 gekocht,maar het geluid komt niet boven het radiogeluid van de vrachtwagen uit.Ik heb speciaal een bluetoothbox gekocht om iets te kunnen horen.NOOIT nog iets van Garmin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer