Gé Simons kiest voor twee Iveco’s op LNG • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Gé Simons kiest voor twee Iveco’s op LNG

Gé Simons Internationaal Transport heeft onlangs twee Iveco’s Stralis NP met 460 pk in ontvangst genomen. General manager Jean-Pierre Wander vertelt vol trots over de toekomst van het familiebedrijf uit Hilvarenbeek: “Met de aanschaf van in totaal tien LNG trucks staan we aan het begin van de vergroening van onze vloot. De doelstelling is om in 2025 met minimaal 30 procent van ons wagenpark op vloeibaar aardgas te rijden. We zijn blij dat met de levering van deze twee voertuigen, de eerste stappen zijn gezet.”

Gé Simons Internationaal Transport is een familiebedrijf, opgericht in 1964. Inmiddels heeft Gé Simons zich ontwikkeld tot een gerenommeerde logistieke dienstverlener met specialisaties in het bulktransport, gastransport en warehousing. Naast wegtransport maakt het Hilvarenbeeks transportbedrijf reeds decennia lang gebruik van intermodaal transport voor het vervoer op lange afstand.

Jean-Pierre Wander: “Het DNA van Gé Simons bevat vier kernelementen: betrouwbaarheid, flexibiliteit, betrokkenheid en vernieuwing. Met name deze laatste eigenschap zorgde voor de beslissing om ons wagenpark uit te breiden met LNG-voertuigen en zo voor de verdere invulling te zorgen van onze verantwoordelijkheid voor de reductie van onze carbon footprint.”

De eerste twee Iveco trucks worden ingezet voor transporten van en naar Duitsland. “Deze twee trucks gaan we gebruiken voor de petrochemische industrie op een vast traject op langere afstand, om zo de verschillende voordelen te gaan benutten”, aldus Wander.

Joep van Aar vertelt, als Directeur Key Accounts bij Iveco NLS, enthousiast over de deal met Gé Simons Internationaal Transport: “Als je kijkt naar de prestaties van de trucks is er sprake van het juiste motorvermogen, hoge koppel van 2.000 Nm en een hoog haalbare actieradius van 1.150 kilometer. De twee trucks zijn voorzien van Alcoa aluminium velgen. Deze zorgen voor gewicht verlaging, wat resulteert in een hoger netto laadvermogen.”

Gé Simons Internationaal Transport kiest opnieuw voor de XK18-5 bulkcompressoren van Gardner Denver, ditmaal voor de installatie op 2 LNG aangedreven Iveco Stralis. Inmiddels zijn nu ruim 50 van dit type installaties operationeel bij de Hilvarenbeeks logistieke dienstverlener. Doorslaggevend bij de keuze van Gé Simons was de combinatie van de lage operationele kosten van de Gardner Denver XK18-5 alsook de speciale op maat gemaakte opbouw op een LNG aangedreven voertuig. De lage operationele kosten van de Gardner Denver XK18-5 komen ook bij Gé Simons Internationaal Transport sterk tot uitdrukking dankzij het lagere energie/brandstofverbruik van de direct aangedreven XK18-5, dat hiermede bijdraagt aan een verdere CO2 reductie.

Mede door de succesvolle samenwerking tussen Gé Simons, Iveco en Gardner Denver is er een installatie ontwikkeld die perfect aansluit op het karakter van de LNG motor. Edwin Huisman was, als Sales Engineer van Iveco NLS, nauw betrokken bij het samenstellen van de trucks. Hij heeft samen met de mensen van Gardner Denver grondig gekeken naar het technische gedeelte bij de trucks. Gé Simons Internationaal Transport, Gardner Denver en Iveco zijn een hecht collectief. Jean-Pierre Wander: “Iveco voelde als een duurzame partner en niet als leverancier. Zij dachten mee en gaven advies gebaseerd op onze vooraf bepaalde wensen en behoeften. Gardner Denver is een partner waarmee wij al lange tijd zaken doen. We hebben met z’n drieën een duurzame wagen opgebouwd die voldoet aan onze wensen, en daar mogen wij best trots op zijn!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer