Ga naar hoofdinhoud

Gering ontvangt eenassige step deck meubeloplegger van Talson

Talson overhandigde recent een eenassige ‘step deck’ meubelopleggers met een inwendige laadhoogte tot 3055 mm aan Gering Meubeltransport.

Met de productlijn ‘Solutioner’, bestaande uit de multifunctionele boxtrailers TGG TAL en TGM TAL, biedt Talson twee basismodellen aan voor het transport van kleding, stukgoed, waardevolle/kwetsbare goederen en muziekinstrumenten. De voor Gering Meubeltransport ontworpen meubeloplegger met een laadhoogte van 3055 mm is het resultaat van uitgebreide ervaring in dit segment.

Een oplegger met een inwendige hoogte van 3055 mm en de mogelijkheid om een tweede of derde laadvloer te creëren. De droom van iedere meubeltransporteur. Gering Meubeltransporten in Landgraaf heeft drie Talson groot-volumeopleggers met deze eigenschappen in gebruik genomen. Het transportbedrijf heeft inmiddels een order geplaatst voor nog eens drie van deze opleggers.

Het betreft eenassige zogenoemde ‘stepdeck trailers’. Ze zijn voorzien van een zwanehals-constructie waardoor ze een normale koppelhoogte hebben (1200 mm) en – over het grootste deel van de lengte – een laadhoogte van 3055 mm. In het voorste gedeelte van de trailer is de laadhoogte 2655 mm.

Het bijzondere van Talson trailers is de afwezigheid van een chassis. De trailers zijn zelfdragend, net als bijvoorbeeld een personenauto. Dit verklaart de grote binnenhoogte. Directeur Guido Keybek van Gering: “Wij vervoeren onder andere kasten en banken. De tien centimeter extra laadhoogte (ten opzichte van een trailer met chassis) komt ons goed van pas. Bovendien kunnen we dwarsbalken inhaken in de zijwanden. Hiermee creëren we extra laadvloeren voor goederen die niet stapelbaar zijn.” Er zit geen lage laadvloer in het voorste gedeelte van de trailer. “Wij vervoeren door heel Europa en maken veel gebruik van charters. Onze trailers moeten aankoppelbaar zijn voor standaard trekkers.” De lage achterzijde maakt het handmatig lossen op straatniveau eenvoudig. Met de luchtvering in de hoogste stand kunnen de trailers aan een laaddock worden geparkeerd. De eerste indruk van de pas geleverde trailers volgens Keybek: “Stabiel, degelijk, duurzaam.” Overtuigend genoeg voor een bestelling van nog eens drie van deze Talsons die in de loop van 2021 worden geleverd.

Eén reactie op “Gering ontvangt eenassige step deck meubeloplegger van Talson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer