Ga naar hoofdinhoud

Girteka investeert in 2.000 nieuwe Volvo’s FH

Girteka Logistics heeft met 8000 trucks een van de grootste wagenparken van Europa en als je dan wil vernieuwen, dan moet je het ook groot aanpakken. Dat doet Girteka nu met de aanschaf van niet minder dan 2.000 nieuwe Volvo’s van het type FH.

Girteka is al vijftien jaar lang klant bij Volvo en heeft gezien dat de nieuwe FH-range een verbeterde veiligheid heeft, een beter chauffeurscomfort en een verminderd brandstofverbruik heeft.

“De nieuwe Volvo FH optimaliseert de inzetbaarheid en het brandstofverbruik en biedt de chauffeur tegelijkertijd een geweldige werkomgeving. Met deze investering dragen wij bij aan meer veiligheid op de weg en verminderen wij ook de uitstoot, dankzij de uitstekende brandstofverbruik. Wij zijn erg blij dat wij met Volvo Trucks kunnen samenwerken op onze ingeslagen weg naar nul ongevallen en minder milieu-impact”, aldus Edvardas Liachovičius, CEO van Girteka Logistics.

Volvo lanceerde vorig jaar een nieuwe FH, waarin ook de I-Save technologie is geïmplementeerd. “Wij hebben de Volvo FH met I-Save getest en ontdekt dat er grote brandstofbesparingen mogelijk zijn, wat goed is voor zowel het bedrijf als het klimaat”, legt Liachovičius uit.

“Wij hebben een lange en vruchtbare relatie met Girteka Logistics en zijn erg trots op hun beslissing om in onze nieuwe state-of-the-art zware trucks te investeren. Deze nieuwe generatie trucks vermindert de uitstoot en tilt de efficiëntie en chauffeurservaring naar een nog hoger nieuw niveau. Ik kijk ernaar uit om met Girteka Logistics samen te werken op de weg naar duurzamer transport, in alle opzichten”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

De productiestart van de nieuwe zware trucks van Volvo Trucks is gepland voor maart 2021 en de trucks zullen in de loop van het jaar aan Girteka Logistics worden geleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer