Girteka is ‘groen’ volgens DHL • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Girteka is ‘groen’ volgens DHL

Girteka Logistics is door haar partner DHL als een van de eerste transportbedrijven gecertificeerd als ‘Green Carrier’. Het certificaat werd door DHL in het leven geroepen om zijn onderaannemers te certificeren en zo de transparantie achter zijn duurzaamheidsdoelstellingen voor zijn stakeholders te vergroten.

DHL onderzocht meer dan 600 geselecteerde servicepartners uit Duitsland, België, Spanje en Nederland op hun duurzaamheidsprestaties, en volgens het bedrijf was Girteka Logistics een van de eerste bedrijven die het certificaat in ontvangst mocht nemen.

“We zijn er trots op dat we een van de eerste transportbedrijven zijn die dit certificaat ontvangen. Het moedigt ons aan om in de toekomst meer aandacht te blijven besteden aan alternatieve aandrijftechnologieën,” aldus Pavel Kveten, Chief Operating Officer (COO) van de Europese Business Unit bij Girteka Logistics.

Andreas Mündel, Senior Vice President Strategy & Operation Programs van DHL: “Het CO2-vrij maken van handelsroutes en toeleveringsketens is een gezamenlijke inspanning die gebaseerd moet zijn op transparantie en samenwerking.” Het DHL Green Carrier Certificate zal DHL in staat stellen om “uniforme en transparante criteria te implementeren als het gaat om de samenwerking met onze grondvervoerders in de toekomst, aangezien deze aanpak ons allemaal weer een stap dichter brengt bij ons ambitieuze doel van echt klimaatneutraal transport”, aldus Mündel.

Girteka Logistics heeft voortdurend geprobeerd om leidend te zijn in het decarboniseren van zijn wegtransportdiensten, aangezien de transportprovider in zijn hele wagenpark een zeer jonge vloot van vrachtwagens met de nieuwste Euro 6-dieselmotoren heeft ingezet. Daarnaast heeft het bedrijf, samen met zijn partners, gezocht naar oplossingen met waterstofbehandelde plantaardige olie (HVO) en intermodale treinen die de CO2-uitstoot van het wegtransport met respectievelijk 85% en 90% verminderen. Girteka Logistics verwelkomde, samen met andere leden van de European Clean Trucking Alliance (ECTA), het ‘Fit for 55’-wetgevingspakket van de Europese Commissie (EC), dat tot doel heeft de uitstoot van het blok tegen 2030 met minstens 55% te verminderen ten opzichte van het niveau van 1990.

Eén reactie op “Girteka is ‘groen’ volgens DHL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer