Ga naar hoofdinhoud

GVT bestelt tien nieuwe Volvo’s FM

GVT Transport & Logistics heeft onlangs de order getekend voor een serie van tien nieuwe Volvo FM 430pk 4×2 trekkers. Deze trekkers worden ingezet voor de transport- en distributieactiviteiten van GVT binnen de Benelux en worden in het najaar geleverd door BAS Truck Center Tilburg.

GVT Transport & Logistics biedt gepersonaliseerde en goed geïntegreerde transport- en logistieke oplossingen binnen de Benelux. Het wagenpark bestaat uit meer dan 350 trekkende eenheden en 500 trailers. De investering in de serie van tien nieuwe Volvo FM trekkers werd gedaan ter uitbreiding van de huidige vloot.

Eind vorig jaar werd de nieuwe range Volvo Trucks geïntroduceerd. Stan Hamers, Managing Director van GVT Transport & Logistics: “Buiten de vervangingsinvesteringen die we jaarlijks doen gaan we dit jaar het eigen wagenpark uitbreiden. GVT heeft behoorlijke ambities als het gaat over groei, performance, duurzaamheid en veiligheid. Na de introductie van de nieuwe Volvo FM konden we maar één conclusie trekken en wel dat deze truck aansluit bij onze ambities.”

De nieuwe FM heeft een lage instap, een perfect gezichtsveld en biedt veel extra comfort aan de chauffeur. Stan Hamers vervolgt: “De verbeterde technologie en de verschillende innovaties zorgen ervoor dat we onze chauffeurs op een goede wijze kunnen faciliteren bij hun steeds intensievere werkzaamheden.”

De tien nieuwe Volvo FM trekkers zijn verkocht met een onderhoudscontract, inclusief Connected Service Planning en Real Time Monitoring. “Wat houdt dat in? Met Connected Service Planning kan de inzet van het voertuig op afstand worden uitgelezen. Aan de hand van deze data wordt het onderhoud proactief afgestemd op het werkelijke gebruik en daardoor het aantal binnenkomsten geminimaliseerd”, aldus Hamers.

Met Real Time Monitoring kunnen kritieke componentgegevens van de trucks 24 uur per dag op afstand worden gemonitord en geanalyseerd. Hierdoor kan voorspeld worden wanneer er een probleem zal gaan optreden en kunnen preventieve maatregelen worden genomen. Daarmee wordt ongeplande stilstand voorkomen en de beschikbaarheid van de trucks gemaximaliseerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer