Hagen mixt beton met tien Volvo’s FM • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hagen mixt beton met tien Volvo’s FM

Hagen Beton uit Weesp heeft onlangs een Volvo FM-betonmixer aan de vloot toegevoegd. Dat is de tiende Volvo-truck die het bedrijf de afgelopen twee jaar in gebruik heeft genomen. De goede ervaringen die het bedrijf eerder al opdeed met de Volvo FM en dealer Volvo Group Truck Center in Almere waren belangrijke redenen om wederom voor Volvo Trucks te kiezen.

Hagen Beton produceert en distribueert betonmortel voor allerlei verschillende toepassingen, zoals wegenbouw, bruggen en viaducten, woning- en utiliteitsbouw en stallen. Voor het transport worden steeds meer Volvo FM-betonmixers ingezet. De afgelopen jaren nam Hagen Beton stapsgewijs zeven Volvo FM 450 8×4-betonmixers, één Volvo FM 460 8×4-betonmixer en twee Volvo FM 460 10×4 TAG-XL-betonmixers met gestuurde naloopas in gebruik.

 “Volvo-trucks zijn zuiniger in brandstofverbruik dan andere merken”, zegt Robert Hagen van Hagen Beton over de keuze voor Volvo. “Bovendien hebben ze zwaardere, 10-tons gestuurde assen. Daardoor kunnen we het laadvermogen optimaliseren bij het vervoeren van betonmortel. De 10×4-confuraties hebben bijvoorbeeld een GVW van 49 ton. Meer laadvermogen betekent dat er minder transportbewegingen richting de bouwplaats nodig zijn en dus per saldo een lagere CO2-uitstoot. Ander voordeel is dat configuraties af fabriek geleverd worden en er geen aanpassingen aan het chassis hoeven te worden gedaan voor de opbouw van de betonmixer van Mulder Europe. Dat betekent een snellere doorlooptijd.”

Het rijcomfort is een andere pre. De twee vijfassers zijn voorzien van Volvo Dynamic Steering, het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem. “Dat maakt het sturen zeer comfortabel en ergonomisch verantwoord”, zegt Hagen. “De chauffeurs zijn er zeer tevreden over.”

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Hagen Beton. “Ons moderne wagenpark is uitgerust met Euro 6-motoren en voldoet aan de strengste milieueisen zodat we er ook in binnensteden waar milieuzones gelden mee mogen rijden, zoals Amsterdam en Utrecht”, zegt Hagen. Hagen Beton krijgt erkenning voor zijn inspanningen. Het bedrijf ontving onlangs CSC-goud, het hoogst haalbare certificaat in de betonsector. Het CSC-certificaat is het bewijs dat betonmortel, betonproducten en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier worden geproduceerd. “Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het halffabricaat zelf, maar ook naar het productieproces en toeleveringsketen”, aldus Hagen. “Wij nemen hiermee de verantwoordelijkheid om de effecten van onze bedrijfsactiviteiten op het milieu te beperken en continu proactief verbeterslagen te maken.”

Bij de keuze voor Volvo-trucks speelt de goede ervaring met dealer Volvo Group Truck Center een belangrijke rol. “De kwaliteit, betrouwbaarheid en bereikbaarheid van Volvo Group Truck Center in Almere is voor ons belangrijk”, zegt Hagen. “Volvo Group Truck Center is klantvriendelijk, zoekt altijd pro-actief naar oplossingen en is in staat om zaken snel en efficiënt af te handelen om trucks zo spoedig mogelijk de weg op te krijgen. Het is prettig om op zo’n partner te kunnen vertrouwen, zeker gelet op de inzet van onze voertuigen. Wij onderscheiden ons door hoge flexibiliteit, diversiteit én tijdnauwkeurig werken. Niets is zo vervelend als een bouwplaats waar het werk stil ligt omdat een toeleverancier op zich laat wachten.”

Hagen Beton is onderdeel van de Hagen Groep, een bedrijf dat sinds 1920 bestaat en gespecialiseerd is in weg-, water-, woning- en utiliteitsbouw. De betoncentrale is sinds 2003 onderdeel van het bedrijf. Het wagenpark bestaat uit 40 rijdende eenheden, waarvan 12 Volvo-trucks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer