Han Theunissen ruilt Scania uit 1987 in voor nieuwe G410 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Han Theunissen ruilt Scania uit 1987 in voor nieuwe G410

Onder het motto ‘je moet jezelf soms eens verwennen’ zette Han Theunissen van de gelijknamige zand-, grind- en containerhandel een nieuwe G410 4×2 rondom luchtgeveerde portaaltruck met een verlengde dagcabine en een negen tons vooras op de weg. De auto is fraai opgebouwd met tal van persoonlijke accenten.

“Ik zit nu tien jaar in dit vak”, vertelt Theunissen. “Inmiddels rijd ik jaarlijks een 6.000 containers heen en weer. Dat is niet altijd zo geweest. Ik begon dit werk ooit als hobby naast mijn gewone baan op de zaterdag en in de avonduren. Dat was voor een grondverzetbedrijf die dit er bij deed. Op een gegeven moment stopte die daarmee en nam ik het werk met auto en al over. Aanvankelijk naast mijn baan. Maar dat werd al gauw zo druk dat ik moest kiezen. De rest is geschiedenis.”

Han Theunissen en zijn geel/oranje Scania P 92M uit 1987 zijn inmiddels een bekende verschijning in Groesbeek, Nijmegen en omgeving. “Ik lever zand voor verbouwingen en grind en siersplit voor in de tuin. Maar hoofdzakelijk toch containers voor particulieren en de bouw.”

Theunissen kocht de nieuwe G410 met een korte wielbasis van 3,60 en de ruime G-cabine juist vanwege die combinatie. “Het modulaire concept van Scania laat zo’n beetje als enige in de markt een dergelijk ruime cabine met een superkort chassis toe. Dat eerste vind ik heerlijk, dat tweede is onmisbaar in dit werk. Ik had natuurlijk beter weer voor een P-cabine kunnen gaan. Ik stap ontelbaar vaak op een dag in en uit. Maar het oog wil ook wat en als ik er dan weer in zit heb ik ruimte en rust om mij heen.”

Dat wordt nog eens extra geaccentueerd door de uitrusting van de werkplek. “Ik koos voor leren bekleding omdat het minder vuil aanneemt en langer mooi blijft. Het zeven inch infotainment met het grote scherm heeft ook navigatie. En hoewel ik nagenoeg alle wijken in mijn werkgebied goed ken, is het de laatste meters toch altijd even zoeken. Bovendien zit daar ook de achteruitrijcamera op en die gebruik ik heel veel. Dus die kan niet duidelijk genoeg zijn.”

Het exterieur van de truck is helemaal op zijn taak uitgerust. De truck heeft een 50mm meer naar voren gebouwde en versterkte P40 bumper en de LED verlichting. “Ik zit regelmatig in de bouw of in het terrein maar heb bewust niet voor de XT-uitvoering gekozen. Daarom heb ik ook sideskirts laten opbouwen waarachter de chassiskisten zitten. Heel mooi, al zeg ik het zelf.”

Met de negen tons vooras neemt Han containers mee tot 10 kubieke meter. Het meest voorkomende model is de zeskuubs container. Die worden op en af gezet met een Hyva installatie. In tegenstelling tot de P 92M is de nieuwe Scania uitgerust met een Opticruise geautomatiseerde aandrijflijnsysteem. Theunissen: “Ik heb met deze bak geen moment gehad dat ik dacht ‘hier moet ik nog aan wennen’. Ook niet bij het manoeuvreren. Nee, ook omdat ik maar 40.000 per jaar rijd, kan ik hier weer jaren mee vooruit.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer