Ga naar hoofdinhoud

Heppner gaat rijden met Volta’s Zero als TaaS

Volta Trucks heeft een Zero elektrische truck overhandigd aan transportbedrijf Heppner. Bijzonder is dat Heppner als eerste gebruik maakt van Volta’s Truck as a Service (TaaS) voorziening.

Heppner heeft 16 volledig elektrische Volta Zero trucks besteld die zullen gaan rijden vanuit de depots van het bedrijf in Rungis en La Courneuve in Parijs en Lyon. Belangrijk is dat de overeenkomst ook betrekking heeft op de implementatie van de elektrische laadinfrastructuur voor de voertuigen, met een reeks van 22kW langzame en 150kW snelle laders die geïnstalleerd zullen worden door Volta Trucks’ onlangs aangekondigde partner voor laadinfrastructuur, Siemens. Het strategische partnerschap met Siemens omvat softwarecontrolesystemen, elektrificatie van faciliteiten, exploitatie van laadstations, energiebeheer, uitrusting van gebouwen en projectfinanciering.

De overeenkomst met Heppner erkent dat de succesvolle implementatie van een elektrisch bedrijfswagenpark niet alleen afhankelijk is van een innovatieve truck, maar van alle ondersteunende diensten rondom het voertuig. De deskundige teams van Volta Trucks hebben met Heppner samengewerkt om ervoor te zorgen dat de tijdlijnen voor de levering van het voertuig, de laadinfrastructuur en alle andere Truck as a Service-componenten samenvallen om de prestaties van het wagenpark vanaf de eerste dag te maximaliseren.

Volta Trucks en Heppner hebben nauw samengewerkt om de laadbehoeften vast te stellen aan de hand van een aantal locatiebeoordelingen. Om een effectieve laadoplossing te kunnen implementeren, werden bij elke beoordeling de bestaande infrastructuur van de locatie en de upgrades die nodig zijn om een vloot Volta Zero’s op te laden, in kaart gebracht.

Truck as a Service is ontworpen om het risico te verminderen en de migratie naar elektrische bedrijfsvoertuigen voor wagenparkbeheerders te versnellen. Via het Truck as a Service-aanbod zal Heppner toegang hebben tot het onderhoud, de service, de verzekering en de trainingsdiensten van zijn voertuigen, en zal het vertrouwen op Volta Trucks voor de ontwikkeling en succesvolle implementatie van alle aspecten van de migratie naar elektrificatie.

“Bij Heppner is onze aanpak om onze uitstoot waar mogelijk te verminderen. Ik ben er trots op dat we met Volta Trucks, een belangrijke pijler van onze strategie, een nieuwe stap kunnen maken in onze energietransitie. Deze eerste succesvolle proef is het begin van een geweldige samenwerking waarin innovatie en wendbaarheid hun plaats hebben”, aldus Jean-Thomas Schmitt, Chief Executive Officer van de Heppner Group. Essa Al-Saleh, Chief Executive Officer van Volta Trucks, voegt hieraan toe: “Ik ben verheugd om Heppner bij Volta Trucks te verwelkomen. Beide teams hebben gewerkt aan een gedeelde visie – het implementeren van de volledig elektrische Volta Zero in het wagenpark van Heppner, maar ook in het besef dat voor de migratie naar nul-uitstoot meer nodig is dan een vrachtwagen, maar dat het volledige elektrificatie-ecosysteem rond de vrachtwagen nodig is om succesvol te zijn. Ons unieke Truck as a Service-aanbod helpt klanten zoals Heppner om vanaf dag één een efficiënt en kosteneffectief volledig elektrisch wagenpark te exploiteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer