Herbert Sas, Tielbeke en Wezenberg onderweg met Thermo King Advancer AxlePower • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Herbert Sas, Tielbeke en Wezenberg onderweg met Thermo King Advancer AxlePower

Drie nieuwe gekoelde Thermo King opleggers van TIP Group met Advancer AxlePower maken nu volledig elektrische, lage- of nul-emissie- en autonome opleggerkoeling mogelijk voor Albert Heijn. De opleggers hebben het Advancer AxlePower-energieterugwinningssysteem in gebruik zijn. De drie opleggers maken deel uit van de vloot van de TIP Group en worden ingezet door Herbert SAS, Tielbeke Transporten Wezenberg Transport, distribiteurs voor Albert Heijn.

Het project opent de deuren naar emissievrije gekoelde opleggers en is het resultaat van een samenwerking tussen Thermo King, BPW Bergische Achsen, een leider op het gebied van loopwerk en mobiliteitsdiensten voor transport, en de TIP Group, een serviceprovider van transport- en logistiek materieel.

“Het is geweldig om samen te werken met marktleiders en de mogelijkheden te tonen/laten zien van de technologieën die duurzaamheid vooropzetten in de transportsector”, Laurent Debias, productmanagement- en marketingleider voor Thermo King in Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). “Door onze expertise te combineren met BPW en TIP Group geven we nieuwe technologie in handen van de transportbedrijven waarmee ze de energie die een oplegger tijdens het transport kwijtraakt, kunnen omzetten in schone stroom voor de koelunits. Onze innovatie maakt verandering in transportkoeling mogelijk en helpt wagenparken duurzame praktijkdoelen te halen, goederen op de meest milieuvriendelijke manier te vervoeren en te voldoen aan lagere emissie-eisen van regelgevende instanties.”

“De duurzaamheidsbalans van onze oplossing omvat zowel een ecologische als een economische dimensie: emissies en geluid worden verminderd, en lopende operationele kosten dalen onmiddellijk – een belangrijk voordeel, vooral in de huidige tijden van hoge energieprijzen”, voegt Thore Bakker, General Manager Trailer Solutions and Mobility Services bij BPW, toe. “De praktijktest komt precies op het juiste moment, aangezien de druk op de branche nog nooit zo groot is geweest.”

“In onze missie om emissievrije opleggers met temperatuurregeling te creëren, bieden we onze klanten verschillende oplossingen om aan hun specifieke behoeften te voldoen. De volledig elektrische oplossing is al beschikbaar en deze proef, met de energie-asconfiguratie, zal nog ongeveer 12 maanden duren. De eerste resultaten zijn veelbelovend.”, legt Rogier Laan, Vice President Sales and Marketing bij TIP Group, uit. “We zijn er sterk van overtuigd dat opleggers met temperatuurregeling op diesel snel zullen verdwijnen ten gunste van een volledig elektrische aandrijving en we zijn hier om die transitie aan te sturen en te ondersteunen.”

De in samenwerking met BPW ontwikkelde Thermo King Advancer AxlePower is een volledig geïntegreerd systeem, dat onafhankelijk van het voertuig werkt. Het combineert de ePower-as van BPW met de Thermo King-koelunit en -batterijopslagtechnologie. De opleggers die voor Albert Heijn rijden, zijn voorzien van Thermo King Advancer A-500 Whisper-Pro, PIEK-gecertificeerde koelunits en BPW ePower-assen. Het slimme energieterugwinningssysteem van AxlePower levert het vermogen dat nodig is om de koelunit van de aanhangwagen te laten werken door energie om te zetten die door de as van de aanhangwagen wordt teruggewonnen tijdens de routinematige werking van het voertuig.

Het systeem slaat de energie, die wordt gegenereerd terwijl het voertuig rijdt of remt, op in een hoogspanningsaccu en hergebruikt deze om de koelunit van stroom te voorzien, waardoor volledig elektrische, emissiearme of emissievrije en autonome koeling van opleggers mogelijk wordt. Het accupakket, dat wordt opgeladen terwijl de oplegger rijdt, voedt de unit ook autonoom terwijl de oplegger stilstaat. Met slim energiebeheer dat het in- en uitschakelen van de generatoren regelt, minimaliseert Advancer AxlePower ook de weerstand op de trekker en biedt de bestuurder en wagenparkbeheerder realtime zicht op de prestaties om ‘oplaadangst’ te voorkomen.

De mogelijkheid om energie terug te winnen en te hergebruiken maakt het Advancer AxlePower-systeem een ideale oplossing om alle soorten opleggerritten te verduurzamen. Met de stille werking en zonder CO2-emissies van de koelunit bij gebruik van het batterijpakket, stelt deze technologie klanten in staat om op duurzame wijze langeafstands- en binnenstedelijke leveringen uit te voeren, ook in zeer lage emissiezones en geluidsarme stedelijke gebieden.

Eén reactie op “Herbert Sas, Tielbeke en Wezenberg onderweg met Thermo King Advancer AxlePower

  • Jaap

    Niet echt een doordacht systeem. De hoofdbron blijft de dieselmotor van de truck, dus gewoon co2 uitstoot en dure extra componenten voor verlaging van rendementen en hoge bandenslijtage. Nee slecht commercieel verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer