Honda gaat rijden met Iveco • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Honda gaat rijden met Iveco

Het Repsol Honda MotoGP team gaat haar motorfietsen en alle benodigde materiaal de komende twee seizoenen vervoeren met de nieuwe Iveco S-Way. De twee Iveco’s, uitgevoerd in de feloranje huiskleur van het team, werden onlangs afgeleverd.

Repsol Honda MotoGP is het meest succesvolle team in de MotoGP geschiedenis. De S-Way’s zullen al het materiaal van coureurs Marc Márquez en Alex Márquez vervoeren. Het seizoen begint met de GP van Jerez op 19 juli en sluit het seizoen af met de GP van Valencia op 15 november. Het officiële wedstrijdschema van dit seizoen is beïnvloed door de situatie van Covid-19, met enkele Europese wedstrijden die zijn geschrapt. Dit betekent dat de Iveco S-Way trucks dit jaar de weg op gaan voor wedstrijden naar de circuits van Barcelona (27 september), Aragón (18 oktober) en locaties in Frankrijk, Italië en Oostenrijk. In totaal zullen ze naar 14 wedstrijden reizen, waarvan zeven in Spanje.

Naast het vervoer van al het nodige materiaal, inclusief reserveonderdelen en gereedschap, zal het span Iveco’s ook de trailers van het team door Europa trekken. Deze speciale opleggers kunnen worden omgebouwd tot kantoor- en rustruimtes voor de coureurs en andere teamleden.

Honda Racing Corporation (HRC) -directeur Tetsuhiro Kuwata: “We willen IVECO graag verwelkomen in het Repsol Honda Moto GP team. Uiteraard is het een van onze topprioriteiten om ervoor te zorgen dat al onze spullen bij elke race terechtkomen, en het gebruik van de Iveco trucks helpt ons om aan die logistieke uitdaging te voldoen. Iveco’s passie voor het ontwikkelen van nieuwe technologie en het verbeteren van de efficiëntie weerspiegelt dezelfde geest die we hier bij HRC hebben.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer