John krijgt gewoon een Volvo FH16 Globetrotter XL van Kees in ’t Veen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

John krijgt gewoon een Volvo FH16 Globetrotter XL van Kees in ’t Veen

Chauffeur John Overdam is sinds 1989 in dienst bij Kees in ’t Veen Tanktransporten. De laatste 19 jaar heeft hij 2,9 miljoen kilometer gereden met respectievelijk een Volvo NH en Volvo FH16. Er is een hechte vriendschap ontstaan tussen chauffeur en merk, die onlangs werd bekroond met een nieuwe Volvo FH16 Globetrotter XXL, geleverd door Volvo Group Truck Center Rotterdam.

John Overdam (61) is 32 jaar in dienst bij Kees in ’t Veen. Sterker, hij was de eerste chauffeur die Kees in dienst nam. In die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot specialist in tankoplegger- en tankcontainertransport van gevaarlijke en ongevaarlijke stoffen. Het bedrijf regisseert voor zijn opdrachtgevers het gehele logistieke proces. Specialisme, toewijding en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zijn voor Kees in ’t Veen van groot belang. Ieder chemisch product heeft zijn eigen productspecifieke kenmerken die vaak een aparte behandeling vereisen. Dat vraagt om extra deskundigheid. Alle chauffeurs zijn ADR-gecertificeerd en bekend met de verschillende lokale situaties. Zij zien toe op de aanwezigheid van alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen.

Het wagenpark bestaat uit een vloot van 115 trekkers en 250 opleggers. Het merendeel van de vloot bestaat uit Volvo-trekkers. Voor John Overdam echte chauffeursauto’s. “Voor mij is Volvo bedrijfszekerheid en veiligheid. Het is een truck die vertrouwen geeft en ervoor zorgt dat je elke keer weer veilig thuiskomt. Daarnaast heeft iedere Volvo een uitstekend rijgedrag en is comfortabel. Het is echt mijn merk. Maar er is meer, want ook de prettige samenwerking met de werkplaats draagt bij aan het vertrouwen. Ik zie dat zowel in de werkplaats als bij de receptie. Ze snappen waar het over gaat. Je merkt het bij het monteren van extra’s en bij de aflevering van een nieuwe truck.” 

John Overdam

In 2002 ging John met de Volvo NH Euro 3 rijden. Na 1,2 miljoen kilometer stapte hij over op een Volvo FH16 Euro 5 waarmee hij 1,7 miljoen kilometer heeft gereden. De 2,9 kilometer die hij bij elkaar heeft gereden is alleen mogelijk door zeer efficiënte inzet, korte laad- lostijden en een uitstekende planning. Daarnaast was er alleen het reguliere onderhoud nodig, geen reparatie aan motor, versnellingsbak of cardan.

Beide trucks lopen nog steeds mee in het gewone werk van Kees in’t Veen Tanktransporten. Volgens Kees in ’t Veen is de Volvo NH de beste die Volvo ooit gebouwd heeft. De kilometerstand bedraagt momenteel 2,4 miljoen kilometer. De huidige chauffeur, Jack Luijk, verzorgt de Volvo NH tot in de puntjes en rijdt regelmatig zonder problemen naar Portugal. Het enige ongemak is de belangstelling onderweg: iedereen wil foto’s maken.

Voor John stond er onlangs een nieuwe Volvo FH16 Globetrotter XXL klaar. John: “De reacties zijn zeer enthousiast. Zowel van klanten als op de weg. Dikke duimen omhoog, raampjes open bij collega’s. Ik heb wat mijn hartje begeert en dankzij Volvo en In ’t Veen onnoemelijk veel plezier in mijn werk.”

Eén reactie op “John krijgt gewoon een Volvo FH16 Globetrotter XL van Kees in ’t Veen

  • Stickie

    Altijd mooie verschijningen de auto auto’s van dit bedrijf.
    Deze mag er ook weer zijn, alleen die FH16 grille moet ik even aan wennen.

    Verder blijft het bijzonder dat je zo weinig FH16 uitvoeringen ziet terwijl je een Scania V8 elke dag meerdere keren ziet.
    Zelfde verhaal voor een Actros met 16 liter motor die zie je buiten het zwaar transport ook niet veel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer