Jumbo-Visma kookt met Scania • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Jumbo-Visma kookt met Scania

Wielerwedstrijden win je niet op een bruine boterham, dat weet iedereen. Team Jumbo-Visma gaat daarom een stapje verder: het wielerteam heeft samen met Scania en Burgers Carrosserie een bijzondere truck ontwikkeld waarin een complete keuken en verzorgersruimte voor het team is ondergebracht.

Op deze manier beschikt het team over onder meer eigen kookfaciliteiten en heeft zo een betere controle over de kwaliteit en de inhoud van de voeding van het team. Team Jumbo-Visma foodcoach coördinator Karin Lambrechtse: “Een eigen mobiele werkplek en keuken ingebouwd in een wagen van dit kaliber, voorzien van zoveel gemakken en luxe, is dé ultieme droom van elke performance chef die werkt en kookt voor een rondreizend topsportteam van het allerhoogste niveau. De lat ligt hoog, ook in de keuken, met deze faciliteiten kan ik met veel plezier en gemak de beste voeding bereiden om onze mannen optimaal te ondersteunen”. Deze truck is de eerste uit een order van vijf stuks.

De ondertekening van de partnerovereenkomst. V.l.n.r. Scania Sales Director Jan de Vries, Jumbo-Visma Team Directeur Richard Plugge en Scania Marketing & Communications Director Léon Groot.

Team Jumbo-Visma is een oer-Nederlands profsportteam dat zowel in het schaatsen als in de wielersport op wereldniveau presteert. Het team hanteert daarbij een model dat uitgaat van innoveren, kennis delen, optimaliseren, talentontwikkeling en krachten bundelen. Voor dat laatste gaat men partnerships aan met partijen die een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de sportieve slagkracht van het team. Het partnership met Scania past ook volledig in dit kader omdat beide partijen gaan voor de beste prestaties en de hoogste kwaliteit.

Het persoonlijke voedingsschema speelt een belangrijke rol in de prestaties van de sporters. Alle kennis daarover hebben Team Jumbo-Visma en Jumbo Supermarkten gebundeld in Jumbo Foodcoach. Dankzij deze persoonlijke voedingscoach, in de vorm van een app, krijgen de topsporters een persoonlijk en professioneel voedingsplan om beter te kunnen presteren tijdens trainingen en wedstrijden. Na het succesvolle resultaat van Jumbo Foodcoach in de topsport, heeft Jumbo de persoonlijke voedingscoach ook beschikbaar gemaakt voor klanten die fanatiek wielrennen. Volgend jaar kan ook de rest van de klanten van Jumbo de app gebruiken. De nieuwe foodtruck is de logische volgende schakel, waarbij de staf niet alleen controle wil hebben over de samenstelling van de voeding, maar ook over de bereiding ervan.

Zoals elk professioneel sportteam waakt ook bij Team Jumbo-Visma een uitgebreide staf over het welzijn van de sporters. Binnen het team is foodcoach coördinator Karin Lambrechtse verantwoordelijk voor de kwaliteit en de inhoud van het voedsel. Zij blikt alvast vooruit op de inzet van de nieuwe kooktruck. “Ik kan niet wachten om op pad te gaan samen met mijn collega’s in deze wagen! Niet alleen omdat we op deze manier in een mobiele keuken optimale hygiëne en voedselveiligheid kunnen waarborgen, maar ook omdat je in alle onafhankelijkheid, rust en ruimte binnen de hectiek van het koersen gefocust kunt werken. Heel belangrijk, want als chef maak je lange dagen en telt elke minuut. Daarnaast is de power die deze wagen genereert echt uniek. We kunnen nu tegelijkertijd pasta koken, kip bakken, groente stomen, brood bakken en tegelijkertijd de vaatwasser aanzetten. Dit idee geeft mij veel rust en vertrouwen in dat ik mijn werk op de best mogelijke manier kan doen. Maar, het maakt me ook enorm enthousiast! In deze wagen kunnen wij chefs zonder moeite en met veel plezier de renners elke dag opnieuw van 5 sport- en etappe- specifieke, maar ook gepersonaliseerde maaltijden voorzien van de hoogste kwaliteit op het juiste moment. Deze wagen gaat absoluut een hele belangrijk rol spelen in het optimaal ondersteunen van de prestaties van onze renners.”

Burgers Carrosserie is de vaste leverancier voor zowel Jumbo als het Team Jumbo-Visma. Het bedrijf heeft op het bakwagenchassis een 8 meter lange specialistische gesloten opbouw geplaatst waarin een complete keuken is ondergebracht. Tegenover een royaal werkblad is een wand met vrieskasten, koelkasten, ovens,  magnetrons, etc. aangebracht om elke denkbare keukenactiviteit te kunnen verzorgen. In twee compartimenten kunnen koks en verzorgers alle voorbereidingen treffen om de renners optimaal te ondersteunen. Aggregaten voorzien de hele unit van 220V stroom en schoonwater- en vuilwatertanks zorgen ervoor dat de truck zelfvoorzienend is. Aan de achterzijde biedt een 1 meter brede trap toegang tot de keuken.

De nieuwe Scania R410 kooktruck is uitgerust met de 13-liter 410 pk SCR-only motor. Deze motor heeft een sterke reputatie vanwege het lage brandstofverbruik. De motoren van dit platform hebben al menig brandstofrecord doen sneuvelen. Dat is niet alleen gunstig voor de portemonnee van de eigenaar maar ook voor het milieu; immers minder verbruik betekent ook minder CO2-uitstoot.

Deze bijzondere kooktruck is het eerste voertuig van vijf Scania’s die ingezet zullen worden ter ondersteuning van het Team Jumbo-Visma. De resterende vier zullen op een later tijdstip geleverd worden.

Jumbo-Visma foodcoach coördinator Karin Lambrechtse ontvangt de sleutels van de nieuwe Scania Foodtruck uit handen van Scania Sales Director Jan de Vries.

2 reacties op “Jumbo-Visma kookt met Scania

  • Sjakie006

    Daar kan mooi een aanhanger met een mobiele trauma-unit voor de concurrentie achter dacht ik zo! landingsplatform voor de traumaheli op het dak… Ik zie kansen.

  • Sander F.

    Er moeten nog vier voertuigen geleverd worden, Sjakie.

    Duss, naast een trauma unit kan er dan ook wel een gips unit bij, revalidatietruck.. en een mental coach truck (bus).. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer