Ga naar hoofdinhoud

Kleding Primark onderweg met Volvo FH op LNG

Exintra Group uit Roosendaal heeft onlangs twee Volvo FH LNG-trekkers in gebruik genomen. De trucks worden voornamelijk ingezet voor het transport van kleding voor Primark in Nederland en Frankrijk. Maximale verlaging van de CO2-uitstoot was de voornaamste reden om voor de Volvo FH LNG te kiezen. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus. 

“Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker voor onze ondernemingen en we merken dat ook steeds meer opdrachtgevers en consumenten op zoek zijn naar steeds duurzamere oplossingen. Men is zich steeds bewuster van het schaarser worden van grondstoffen en het feit dat we zuinig moeten zijn op onze planeet. Voor onze fashion klanten betekent dit dat zij niet alleen moeten kijken naar een duurzame kledingproductie, maar dat ook het transport duurzaam en  met zo min mogelijk CO2-uitstoot gepaard gaat”, legt Sander Bogers, CEO Exintra Group uit. 

“De vraag hoe wij op korte termijn met ons transport minder CO2 konden uitstoten, werd door Primark bij ons op tafel gelegd. Rijden op LNG bleek direct een goede optie voor internationale ritten”, vervolgt Bogers.

De Volvo FH LNG-trucks worden voornamelijk ingezet voor kledingtransport naar Frankrijk. De trucks beschikken over 460 pk. Om de groene gedachte uit te dragen, zijn de trucks geleverd in de baby blauwe kleur met originele bestickering van Volvo Trucks in plaats van in de traditionele witte uitvoering. De voertuigen werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

De Exintra Group bestaat uit verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn en samen tot unieke logistieke oplossingen kunnen komen. Door de jaren heen heeft de Exintra Group zich ontwikkeld tot een pan-Europese dienstverlener op het gebied van warehousing en (winkel) distributie. Exintra Group richt zich daarbij vooral op mode, lifestyleproducten, elektronica en medicals. De Exintra groep is het best bekend van dochteronderneming HJ Bakker Logistics.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer