Ga naar hoofdinhoud

Krachtpatser Scania 530S 6×2 V8 met Rico Verhoeven voor Veenplant

Veenplant uit Andel nam onlangs een opvallende Scania 530S 6×2*4 V8 in gebruik. Op de zijkant van de bakwagen prijken twee levensgrote airbrushes van ‘the king of kickboxing’ Rico Verhoeven. “Scania is wat mij betreft het beste merk”, zegt eigenaar John Kwetters. “En bij een stoere truck hoort een gedurfd design.”

Veenplant staat bekend om het op de weg zetten van opmerkelijke trucks. Na Max Verstappen en Ayrton Senna vereeuwigde de plantengroothandel deze keer Rico Verhoeven op de zijkanten van de cabine en de achterkant van de trailer. Kwetters wordt enthousiast van fraai spuitwerk en ook de chauffeurs vinden het prachtig. Chauffeur Jordi van ’t Pad prijst zichzelf gelukkig met zijn nieuwe S-serie. “Het resultaat is fantastisch en het rijdt geweldig”, zegt hij.

De opbouw van de combinatie werd geplaatst door EBO van Weel. MW Designs verzorgde, in samenwerking met Cranen Fleetservice, het ontwerp en maakte het geheel af met een knap staaltje airbrush. De spieren van de krachtpatser lijken levensecht en als je deze Scania inhaalt, kijken zijn ogen je indringend aan. “Het wordt minder erg om in de file te staan”, lacht Kwetters.

Het wagenpark van Veenplant bestaat uit vijf auto’s, op één na allemaal met de griffioen op de grille. “Wij gaan voor het beste en Scania is de ‘top of the bill’. We hebben nooit problemen met de auto’s”, verklaart Kwetters. “Toch is het vooral de voorkeur van de chauffeurs die mee speelt. Dat zij met plezier hun werk doen, is voor mij heel belangrijk.”

Om het Van ’t Pad, die tijdens het plantenseizoen twee keer per week naar Engeland rijdt, zo aangenaam mogelijk te maken werd de highline S-cabine voorzien van nagenoeg alle comfort verhogende opties. “Luxer kun je hem niet krijgen, alles zit er op en aan.” Het interieur wil hij met subtiele aanpassingen nog naar zijn eigen hand zetten. “Maar veel wil ik er niet aan veranderen, de auto is al heel mooi van zichzelf.”

Voor het onderhoud heeft Veenplant een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten. Kwetters is zeer tevreden over de relatie met Scania. “Het zijn professionals die dag en nacht voor ons klaar staan. Niet alleen in ’s-Hertogenbosch, ook internationaal. Vooral dat laatste is voor ons heel belangrijk. Mocht er in Engeland een auto stil komen te staan, dan wil je direct geholpen worden en niet onnodig lang op onderdelen wachten.”

Tuinplanten, terrasplanten, kamerplanten, bonsai boompjes, alle soorten planten die in en om het huis te vinden zijn, levert Handelskwekerij Veenplant aan tuincentra in Engeland. Een deel van het assortiment wordt op eigen terrein in het Noord-Brabantse Andel gekweekt, de rest koopt het bedrijf in bij kwekers over de hele wereld. Kwetters, die het familiebedrijf samen met zijn broer Erik Kwetters runt, is trots op het kleine team van tien medewerkers: “Het is hard werken, vooral tijdens plantenseizoen, maar de werksfeer is goed. We hebben de grootste lol. De mensen die je hebt, moet je goed behandelen en daarom kiezen we voor Scania.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer