Kwartet nieuwe Volvo FH 460 TC 4x2 voor Trans-Imex • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kwartet nieuwe Volvo FH 460 TC 4×2 voor Trans-Imex

Trans-Imex uit Veghel is de de afgelopen decennia uitgegroeid tot een compleet logistiek dienstverlener. “Om kwaliteit te leveren moet je investeren in kwalitatief hoogwaardig materieel. Dat is een belangrijke reden voor de aanschaf van vier nieuwe Volvo FH 460 4×2-trekkers met de Turbo Compound-motor”, aldus operationeel directeur Paul Versantvoort. De recent geleverde Volvo’s FH zijn voor Trans-Imex de eerste trucks van het nieuwe model. “De trucks zijn door onze chauffeurs zeer positief ontvangen. Ze zijn zeer enthousiast over het volledig vernieuwde interieur en ook de vernieuwde dodehoekcamera is een waardevolle toevoeging.”

Trans-Imex is gespecialiseerd in transport, logistiek en warehousing van food en non-foodproducten. René  Versantvoort legde in 1999 samen met zijn vrouw vanuit huis de basis voor Trans-Imex. Het bedrijf richtte zich in de beginjaren voornamelijk op winkeldistributie, maar het dienstenpakket breidde in de loop der jaren steeds verder uit. De opening van een logistiek centrum met warehouse in 2013 gaf Trans-Imex een nieuwe groei-impuls.

Het warehouse staat symbool voor de groei die Trans-Imex heeft doorgemaakt. In 2013 begon Trans-Imex met een warehouse van 2000 m2. Dat is anno 2021 gegroeid naar 10.000 m2. “Vorig jaar is de uitbreiding van ons warehouse afgerond, dat zit al helemaal vol en nu huren we ook extern ruimte”, zegt logistiek manager Luc Versantvoort. Hij is, evenals broer Paul, ook werkzaam in het familiebedrijf dat door hun vader is opgebouwd.  Hoe is de groei te verklaren? “We combineren het beste van twee werelden. Enerzijds bieden we een breed pakket aan diensten qua transport, warehousing en value added logistics. Dat combineren we met de korte lijnen en flexibiliteit van een familiebedrijf. We verfijnen de service aan onze klanten continu en bieden steeds meer value added activiteiten. Denk aan (om)pakwerkzaamheden, etiketteren en systeemkoppelingen. Zo bieden we een totaalpakket aan diensten: transport, op- en overslag, crossdocking, orderpicking, handling en een voorraadbeheersysteem voor de klant. Onze ambitie is om de komende jaren verder te groeien en de warehouse-activiteiten verder uit te breiden, waardoor ook het transport automatisch meegroeit.”

De vloot van Trans-Imex telt nu 27 trucks. “Nu zijn we qua transport vooral actief in de fooddistributie in Nederland en België”, zegt operationeel directeur Paul Versantvoort. “We kunnen zowel gekoelde, diepgevroren als ongekoelde transporten uitvoeren.” In alle facetten zet Trans-Imex in op kwaliteit. “Zorgen dat we op tijd zijn en dat we ons werk goed doen”, zegt Paul Versantvoort. “Chauffeurs zijn daarin het ultieme verlengstuk. Onze collega’s zijn de meest waardevolle factor in het bedrijf en daarom luisteren we goed naar persoonlijke wensen. Daarnaast is uiteraard een belangrijke rol weggelegd voor onze trucks en koeltrailers. We gaan in alle opzichten voor premium en investeren in een jong, fris wagenpark met up-to-date materieel en gunstige operationele kosten.”

Trans-Imex heeft recent vier nieuwe Volvo FH 460 4×2-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor in gebruik genomen. “We hadden al een aantal Volvo’s FH I-Save en de ervaringen daarmee zijn ronduit positief. Ze zijn significant zuiniger in vergelijking tot andere trucks in ons wagenpark. Grofweg zijn de Volvo’s FH met Turbo Compound-motor 7 procent zuiniger. Dat is goed voor het milieu en financieel ook interessant. Daarom kiezen we nu bij een vervangingsopgave steevast voor trekkers met de Turbo Compound-motor.”

De recent geleverde Volvo’s FH zijn voor Trans-Imex de eerste trucks van het nieuwe model. “De trucks zijn door onze chauffeurs zeer positief ontvangen. Ze zijn zeer enthousiast over het volledig vernieuwde interieur en ook de vernieuwde dodehoekcamera is een waardevolle toevoeging.” Versantvoort ziet duidelijk parallellen tussen Trans-Imex en BAS Truck Center. “Kwaliteit en flexibiliteit vinden wij belangrijk in de service aan onze klanten. BAS Truck Center heeft dat ook hoog in het vaandel staan. Dat zit in allerlei zaken. Zo hanteert BAS Truck Center ruime openingstijden en worden we meteen geholpen als we een storing hebben. Dat is voor ons een must aangezien we zeven dagen per week onderweg zijn met onze trucks. De service zit hem ook in andere facetten. Zo brengt BAS Truck Center een truck die in de werkplaats is geweest zelf weer terug bij ons, waardoor we daar geen chauffeur voor hoeven vrij te houden. In feite neemt BAS Truck Center ons de zorg voor het onderhoud aan ons trekkend en getrokken materieel volledig uit handen waardoor wij ons kunnen concentreren op onze corebusiness.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer