Leen Bakker papierloos en spiegelloos met nieuwe Actros • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Leen Bakker papierloos en spiegelloos met nieuwe Actros

Collect + Go zit nu standaard in alle nieuwe Mercedes-Benz’ Actros. Chauffeurs in de hele EU kunnen daarmee hun e-cmr’s en digitale pakbonnen eenvoudig in een app afhandelen. Leen Bakker is een van de eerste klanten die hiervan gebruik maakt op de nieuwe Actros en is daardoor spiegel- èn papierloos onderweg.

Na het opzetten van de data omgeving en de link met het ERP of TMS systeem kunnen chauffeurs digitale vrachtbrieven en pakbonnen meteen in app afhandelen. De app is in eerste instantie in 6 talen beschikbaar (Engels, Duits, Frans, Spaans, Pools en Nederlands). 

Binnen de app store is een digitaal afsluitmodel beschikbaar, zodat bedrijven er meteen mee aan de slag kunnen. Na registratie worden de gebruikers geactiveerd. Met de Connectivity Promise zorgen de experts van Collect + Go ervoor dat de ERP en TMS systemen meteen goed aansluiten om de data klaar te zetten voor chauffeurs. 

Leen Bakker is een van de eerste klanten die in Nederland gebruik gaat maken van deze nieuwe connectiviteitsoptie. Het bedrijf gaat de nieuwe Actrossen inzetten in de winkeldistributie. Mercedes-Benz zorgt er daarbij voor dat Leen Bakker altijd voorop loopt met de beste apps. Apps kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd, wanneer de klant gebruik maakt van het Mercedes-Benz Truck App Portal. Door dit open Android platform in de trucks van Mercedes-Benz Trucks, kan de IT omgeving van de truck helemaal op maat worden gemaakt met apps. Eén van de apps die beschikbaar is voor chauffeurs is de app van Collect + Go.

Leen Bakker kan daardoor nu eenvoudig de stap maken om haar winkeldistributie volledig te digitaliseren. Opdrachten worden vanuit het WMS/TMS systeem klaar gezet voor chauffeurs. Zij tekenen deze in de truck op de app van Collect + Go af voordat ze de orders naar de filialen brengen. Dat is de enige administratieve handeling die ze nog hoeven te doen.

Supervisor Logistiek Jan Hamers van Leen Bakker: “Deze manier van afhandelen is zeer geschikt voor ons werk. Chauffeurs hebben geen administratie meer. Daar worden ze blij van! Ook bij de planning scheelt het een hoop tijd. Alles is digitaal en we hebben real time inzicht in de status van de zendingen. Daarbij wordt gewerkt binnen het door de overheid geaccrediteerde e-CMR proces van Collect + Go. Met de combinatie Mercedes-Benz Trucks en Collect + Go zijn we er zeker van dat alles op rolletjes loopt. In de komende maanden implementeren we deze nieuwe manier van werken binnen onze filialen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer