Macharis blijft DAF trouw: twee nieuwe XF’s • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Macharis blijft DAF trouw: twee nieuwe XF’s

Luc en Marc Macharis van het gelijknamig transportbedrijf uit het Belgische Dendermonde namen onlangs de sleutels in ontvangst van 2 DAF XF trekkers van de nieuwste generatie, geleverd door DAF truckdealer Aerts Trucks met vestigingen in Bornem, Mechelen en Dendermonde. Hierbij werd het decennialange vertrouwen van Macharis in Aerts Trucks en DAF nogmaals bevestigd.

Grootvader Alfons Macharis (geboren 1909) startte net voor de tweede wereldoorlog het vervoersbedrijf met 2 wagens van het merk International. Eén brandde uit en de tweede werd aangeslagen door het Belgische leger.

Na oorlog kocht Alfons een Chevrolet vrachtwagen. Hiermee is hij verhuizingen beginnen doen.  Al snel kwam zoon Roger in het bedrijf en stilaan groeide Macharis uit tot een echt transportbedrijf met ook de eerste DAF trucks. In de golden sixties grepen vader en zoon met beide handen de opportuniteit om voor D&V matrassen te rijden naar Marseille, 2x per week naar Marseille en terug. De vrachtwagens reden in die tijd klokje rond.

Luc Macharis en Marc Macharis kwamen aan boord in de jaren ’80. Daarna werd gestaag verder gebouwd. Er kwam een eerste magazijn die puur voor opslag zou dienen. In 1997 werd 4.000m² gebouwd op het industrieterrein van Dendermonde. Daarna kwam een aanbouw van 6.000m² en vervolgens nog een 2e aanbouw van 5.000m² in 2003. In totaal een complex van 20.000m² vandaag de dag.

Gekoppeld aan de groei van de magazijnen groeide ook het wagenpark en er nood aan een nieuw bedrijfsgebouw. De huidige moderne locatie aan Hoogveld in Dendermonde werd opgeleverd in 2011. De totale vloot omvat vandaag een 50-tal trekkende voortuigen en een 100-tal trailers.

De 4e generatie, Ben Macharis en Bram Macharis staan ook al klaar, en werken intussen mee aan de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer