Maersk shopt ook elektrisch bij Volvo Trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Maersk shopt ook elektrisch bij Volvo Trucks

Volvo Trucks in Noord-Amerika heeft een order gekregen voor 110 Volvo VNR Electric-trucks van het wereldwijde logistieke bedrijf Maersk. De deal is een aanvulling op een eerdere bestelling van 16 voertuigen van hetzelfde model en markeert de grootste bestelling tot nu toe voor elektrische Volvo-trucks. Eerder bestelde Maersk al 300 elektrische trucks bij Einride.

De bestelling werd geplaatst door Performance Team, onderdeel van de Maersk Group en bestaat in totaal uit 126 elektrische vrachtwagens. De eerste trucks zullen in het tweede kwartaal van 2022 in gebruik worden genomen. De verwachting is dat alle 126 vrachtwagens in het eerste kwartaal van 2023 kunnen worden ingezet.

“Volvo Trucks is verheugd om te blijven samenwerken met Maersk aan de duurzaamheidsdoelstellingen van zijn vloot en om een ​​sleutelrol te spelen in de voortdurende investeringen van de organisatie in oplossingen voor elektromobiliteit”, zegt Peter Voorhoeve, directeur van Volvo Trucks North America.

De elektrische Class 8 vrachtwagens zullen in Californië worden gebruikt voor een verscheidenheid aan transportopdrachten, waaronder haventransport en routes tussen distributiecentra.

De Volvo VNR Electric heeft een actieradius tot 440 km en een energieopslag tot 565 kWh. De elektrische truck kan in 90 minuten voor 80% worden opgeladen met zes accupakketten en in 60 minuten met vier accupakketten. De vrachtwagen wordt geproduceerd in de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley in Virginia, de producent voor alle Volvo-trucks in Noord-Amerika.

Wereldwijd heeft Volvo Trucks het ambitieuze doel gesteld dat tegen 2030 50 procent van alle verkochte trucks elektrisch zal zijn. “We zijn vastbesloten om de transformatie van de sector naar elektrisch transport te leiden. De volumes zijn nog steeds laag, maar we zien een snelgroeiende interesse in Europa, Noord-Amerika en ook andere delen van de wereld. In 2021 namen we voor meer dan 1.100 trucks in meer dan 20 landen orders aan, inclusief intentieverklaringen. Het is duidelijk een belangrijk concurrentievoordeel aan het worden om elektrisch, emissievrij transport aan te kunnen bieden”, zegt Roger Alm, directeur Volvo Trucks.

Volvo Trucks was in 2021 naar eigen zeggen marktleider in zware elektrische vrachtwagens in Europa met een marktaandeel van 42 procent. Ook in Noord-Amerika heeft het bedrijf een leidende positie op de elektrische truckmarkt. Met in totaal zes elektrische truckmodellen in productie vanaf dit jaar, heeft Volvo Trucks het meest complete aanbod elektrische trucks in de wereldwijde vrachtwagenindustrie: van stadsdistributie en afvalverwerking tot bouwtransport en regionaal transport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer