Ga naar hoofdinhoud

MAN TGX met persoonlijke touch voor Zwaagstra Transport

VOF Zwaagstra Transport en Dienstverlening in het Friese Nij-Beets heeft het wagenpark uitgebreid met een volledig luchtgeveerde MAN TGX 18.510 4×2 trekker met de ruime MAN GX-cabine. Zwaagstra besteedde veel aandacht aan de verpersoonlijking van de truck.

Zwaagstra Transport is het bedrijf van Sjouke en Geert Zwaagstra. Het bedrijf werd elf jaar geleden opgericht en transporteert losgestorte goederen en zeecontainers met vijf trucks.

Voor Zwaagstra is de nieuwe MAN een eerste kennismaking met dit merk. “Wij waren op zoek naar een trekker en bij MAN hadden we een goed gevoel”, verklaart Sjouke Zwaagstra. “Daarbij komt dat de vaste chauffeur, Wijtse Veenstra, goede ervaringen met dit merk heeft en hij zag het huidige model helemaal zitten.”

Bijzonder compleet uitgerust

De truck werd door Wierda Bedrijfswagens compleet uitgerust met onder meer een standairco, magnetron en PTO met een hydrauliekset voor de Walking Floor  trailer. Zwaagstra: “Uitstraling en comfort zijn voor ons belangrijk. Bovendien doen wij tien jaar met de trucks, en dan moet het gewoon goed voor elkaar zijn, vandaar de complete uitrusting.”

Vele opties

De truck werd voorzien van een speciale zonneklep van SolarGuard, een stoere lichtbak en de nodige extra verlichting. Een glanzende set aluminium Alcoa’s maakt het plaatje compleet, en zorgt tevens voor een lager eigen gewicht. “Dat is belangrijk in het losgestort-werk, want dat resulteert in een hoger netto laadvermogen”, aldus Sjouke Zwaagstra.

Persoonlijke touch

Nadat de truck compleet was gespoten in de huisstijl van Zwaagstra, werd er nog een persoonlijke touch aan het interieur toegevoegd met een speciale achterwand, lederen vloerbekleding en extra sfeerverlichting. Chauffeur Wijtse: “Ik heb nu de eerste rit gedaan met de auto en hij bevalt mij meer dan uitstekend. Wat een rust en ruimte!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer