Maurice Kassenbouw rijdt nieuwe DAF XF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Maurice Kassenbouw rijdt nieuwe DAF XF

Maurice Kassenbouw uit Horst heeft het wagenpark verrijkt met een nieuwe DAF XF 480 FTN. De DAF heeft fraaie roodblauwe striping en graphics van kassen op een witte achtergrond accentueren de gestroomlijnde cabine. De luchthoorns op het dak, de donkergetinte zonnekap en de aluminium zijpanelen maken van deze vrachtwagen een extra stoere verschijning. Aan dat beeld draagt de Palfinger-kraan bij. De nieuwe DAF is geleverd door Allers Bedrijfswagens Venlo.

“Een beetje stoere truck wilden we en dat is prima gelukt”, zegt Victor van Haaster, Manager Production & Logistics van Maurice Kassenbouw. De DAF XF 480 FTN vervangt een lichtere DAF-trekker met kraanopbouw. De nieuwe aanwinst is beter opgewassen voor het transport van zware stalen kasmaterialen. De Palfinger 48.000 EH kan tot aan 16,3 meter reiken met de hydraulisch uitschuifbare giek en heeft een hefvermogen tot aan 1.000 kg. Hiermee lukt het goed om de materialen bij de veelal omvangrijke bouwplaatsen op de plek te krijgen.

Maurice Kassenbouw heeft twee DAF-trekkers waarvan deze nieuwe XF 480 FTN de grootste is. Daarnaast beschikt het bedrijf over een 7-tal opleggers/diepladers. Van Haaster: “DAF heeft onze voorkeur omdat het een Nederlands product is. Dat vinden wij belangrijk omdat we zelf een Nederlands productiebedrijf zijn van glastuinbouwprojecten voor groente-, bloemen- en fruitteelt. 20 procent van de projecten worden gebouwd en geleverd in Nederland. 80 procent van de bouwprojecten en leveringen is over de grens in onder meer Europa, Noord-Amerika en Azië. De producten en projecten gaan dus de hele wereld over. Het Limburgse bedrijf dankt de groei en de wereldwijde expansie aan aandacht voor kwaliteit en het kunnen leveren van maatwerk. “Van projecten waarbij wij alleen de kas verzorgen tot aan totaalprojecten waarbij wij alle installaties voor onze rekening nemen en verzorgen. Daarvoor hebben wij alle expertise in huis.”

De aandacht en inspanning voor maatwerk door DAF en dealer Allers Bedrijfswagens spreekt Maurice Kassenbouw aan. Op deze punten is er beslist een match. Ook de aandacht voor efficiency van DAF en zuinig omspringen met energie past bij het bedrijf en de tuinbouw. Van Haaster: “De innovatie en duurzaamheid in de tuinbouw gaan continu door. Maurice Kassenbouw is ervan overtuigd dat het bedrijf oplossingen en technieken kan aanbieden waardoor duurzame, energiezuinige en rendabele projecten gerealiseerd kunnen worden. Daar kan de nieuwe vrachtwagen prima aan bijdragen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer