Ga naar hoofdinhoud

MLZ Transport van start met DAF CF 480

Het nieuwe transportbedrijf MLZ Transport uit het Zeeuwse Oosterland gaat haar eerste kilometers rijden met een DAF CF 480. Voor MLZ zocht ondernemer Mark de Zeeuw een geschikte trekker en de zoektocht leidde naar DAF. Dit merk bleek de truck te kunnen leveren die aan zijn eisen voldoet en die ook past binnen het gestelde budget. Het is een DAF CF 480 geworden met een bijzonder stoere aankleding en afwerking. Dealer Best Trucks Barendrecht heeft de trekker onlangs afgeleverd aan Mark de Zeeuw.

“Het is mijn eerste eigen truck”, zegt Mark de Zeeuw, die net de eerste kilometers achter het stuur zit na de aflevering bij Best Trucks. “Ik vind de nieuwe DAF’s in de eerste plaats mooi. Verder had ik enkele zwaar wegende wensen, te weten een handgeschakelde transmissie en een lage instap. DAF is een van de weinige die nog een handbak kan leveren. Het is een CF geworden omdat de cabine opvalt door de heel lage instap. Het is voor mij de ideale trekker. Van andere chauffeurs heb ik al gehoord dat de nieuwe DAF’s bovendien keurige verbruikscijfers scoren.”

MLZ Transport gebruikt de trekker enkel voor containertransport op relatief korte afstanden. Verreweg de meeste bestemmingen liggen in Zuid-Holland en Utrecht. De Zeeuw: “Dat betekent veel binnendoor rijden over provinciale wegen. Ik heb de CF 480 genomen vanwege de krachtige motor. Een 400 kan ook, maar dan mis je net dat beetje extra reserve. Ook heb ik gekozen voor een differentieel met een overbrengingsverhouding van 2.38:1 in plaats van 2.21:1. Met de CF 480 heb je zo constant genoeg reserve en samen met de kortere overbrenging ben je dan gauw op snelheid.”

De DAF CF 480 heeft inmiddels de nodige kilometers afgelegd. Hij is voor MLZ Transport volop in gebruik omdat De Zeeuw en goed gevulde orderportefeuille heeft dankzij de in het verleden opgebouwde contacten voor containertransport. “Ik ken de klanten en ik weet wat hun wensen zijn en de wensen van de bedrijven waar ik de containers aflever. De overgang is naadloos verlopen en dat werkt voor alle partijen heel prettig.”

Een eyecatcher is de CF 480 beslist. Een stoere bullbar trekt de aandacht. Mark de Zeeuw: “Deze bullbar is eigenlijk bedoeld voor de XF. Hij is passend gemaakt voor de CF. Het resultaat mag er zijn. Ik ben er erg trots op. Verder zijn er fraaie gereedschapkisten van Cotac aan de zijkant gebouwd. De uitlaatunit en tank zijn in de kleur van de carrosserie gespoten en op het dak zijn zwaailampen geplaatst. Het interieur is standaard gelaten op de luxe chauffeursstoel na, een met zwart leer bekleed stuurwiel en een wat krachtiger en uitgebreider audiosysteem. O ja, leuk om te vermelden. De naam MLZ Transport is een afkorting van Mark en Leanne de Zeeuw. Mijn vrouw is namelijk ook nauw betrokken bij deze onderneming.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer