Multifunctionele Talson TGM voor Van de Kamp Transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Multifunctionele Talson TGM voor Van de Kamp Transport

Van de Kamp Transport in Druten (Gelderland) heeft twee Talson TGM opleggers toegevoegd aan zijn wagenpark. De Talson TGM is een hybride trailer, een kruising tussen een traditionele kastentrailer en een mega-oplegger. Hij oogt op het eerste gezicht als een standaardtrailer met zijn 22,5 inch velgen. Maar kijk je nauwkeuriger, dan zie je een royale laadhoogte van 2800 mm. De TGM biedt daardoor extra mogelijkheden, van volumineuze goederen tot (bij gebruik van een tweede laadvloer) maximaal 66 europallets.

Talson-carrosserieën zijn zelfdragend. Het trailerchassis is grotendeels verwerkt in de vloer. Daardoor bieden ze extra binnenhoogte. Bij de Talson TGM zijn bovendien 55-serie banden gemonteerd. Die zijn lager dan de gebruikelijke 60-serie banden van een standaard gesloten oplegger. De zijwanden zijn uitgerust met het Talfix-systeem, waar je balken kunt inhaken om lading te zekeren of een tweede laadvloer te creëren. Op bestelling wordt de TGM geleverd met een laadklep naar keuze, achtersluitend of ondervouw.

Van de Kamp Transport in het Gelderse Druten bestelde onlangs twee nieuwe Talson TGM’s. “Al onze kastentrailers zijn van Talson”, vertelt mede-directeur Hans-Jurgen van de Kamp enthousiast. “Ze zijn licht en ze gaan lang mee. Bovendien komt de grote binnenhoogte van de TGM ons goed van pas.”

Van de Kamp gebruikt de Talson TGM voor ondere andere transport van meubilair, palletgoed en stukgoed binnen Europa. “We kunnen met deze trailers diverse soorten goederen combineren. Bijvoorbeeld onderin stukgoed of pallets, en bankstellen op de tweede laadvloer die de chauffeur eenvoudig en snel kan plaatsen met behulp van het Talfix-systeem.”

De koppelhoogte van de Talson TGM is 115 cm. Hij kan dus met een standaardtrekker worden gereden. De Volvo FH-trekkers van Van de Kamp staan op 70-serie banden, die zijn iets platter dan standaardbanden. “Wij werken met een koppelhoogte van 110-112 cm.”

De Talson TGM heeft een laadlengte van 13,60 meter. Hij staat op drie 9 tons assen waarvan de voorste as hefbaar is. Het eigen gewicht bedraagt (exclusief laadklep) ongeveer 7600 kg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer