Negen Actrossen zonder spiegels voor Van der Wal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Negen Actrossen zonder spiegels voor Van der Wal

Logistiek dienstverlener Van der Wal heeft dit kwartaal negen van de nieuwste Mercedes-Benz Actros in gebruik genomen ter uitbreiding van de vloot. Met deze uitbreiding investeert Van der Wal opnieuw in de groeiende vraag naar duurzame transportoplossingen.

De afwezigheid van spiegels valt op en het is even goed kijken om de gestroomlijnde camera’s op te merken. Deze opvallende innovatie heeft een aantal grote voordelen. De ‘cameraspiegels’, MirrorCam genaamd, zorgen voor een beter zicht en verhogen de verkeersveiligheid.

Doordat de camera’s veel kleiner en gestroomlijnder zijn dan conventionele spiegels zorgt het ook voor een flink lagere luchtweerstand.

De camera’s leiden, samen met andere technische ontwikkelingen, zoals de PPC (Predictive Powertrain Control), van de nieuwe Actros tot een goede vermindering van CO2-uitstoot. Managing Director Gertjan Boom vertelt hierover: “Hoeveel CO2-reductie we exact realiseren hangt van meerdere factoren af, maar dit nieuwste type moet in ieder geval met 5% minder brandstof toe kunnen. Dat is weer een flinke stap in de goede richting.”

Volgens eigenaar Henk van der Wal draait het om het optimaal benutten van de mogelijkheden die nu al voorhanden zijn. Dus niet wachten op welke techniek of wetgeving ons gaat redden maar nu actie nemen. “Het nú verduurzamen van transport is essentieel om onder de 2 graden temperatuurstijging voor 2050 te blijven. Het wachten op de eerste betaalbare elektrische trucks is zoiets als passief de bui afwachten, terwijl het nu al stortregent. Dit kunnen we ons simpelweg niet veroorloven.”

Boom vult aan: “We horen van steeds meer klanten dat ze duurzaamheid actief meewegen in hun transportkeuzes. Dit trekt ook nieuwe klanten aan die het echt als voorwaarde hebben en bereid zijn de eerlijke prijs te betalen. Een mooie ontwikkeling die helpt om onze duurzame ambities in te vullen. Deze vraag zie je ook terugkomen in ranglijsten zoals de Top 100 Logistiek waar we een goede sprong hebben gemaakt. We hebben dit jaar investeringen in diverse innovaties op de planning staan, zo is Van der Wal de eerste in Nederland die acht elektrische meeneemheftrucks besteld heeft. We hebben de interne Fleetboard Drivers League vernieuwd samen met Mercedes en we zijn hard bezig om onze 3e Lean&Green ster te behalen.”

Henk van der Wal: “En natuurlijk gaan we verder met Kill Empty Running om een einde aan idioot vervoer te maken. Want naast duurzaam investeren valt er ook gewoon heel veel winst te behalen als we de bestaande capaciteit optimaal benutten.”

Eén reactie op “Negen Actrossen zonder spiegels voor Van der Wal

  • Stickie

    Hoe zijn inmiddels de ervaringen van de mirrorcam? ik hoor van positief tot negatief.
    Nog wel vreemd dat de dodehoek en trottoir spiegels niet geïntegreerd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer