Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Actros Zandbergen Transport is voor het eerst niet rood

De Mercedes-Benz Actros Edition 1 is altijd al een opvallende verschijning, maar in het wagenpark van Zandbergen Transport valt hij nog meer op. Waar normaal gesproken iedere wagen bij Zandbergenin het kenmerkende rood wordt gespoten is voor deze ene keer gekozen om de truck in al zijn originele glorie te behouden om een speciaal moment te markeren: de 175e Mercedes-Benz truck in het wagenpark van het transportbedrijf.

Zandbergen Transport vormt al jaren een perfecte combinatie met GomesTrucks. “En zoals in iedere goede relatie, gun je elkaar wel eens wat”, vertelt Bart Smit, salesmanager bij GomesTrucks.  “We hadden een ongeregistreerde originele Edition 1 staan met alle opties erop en het moment naderde dat Zandbergen toekwam aan nummer 175, dat is ongeveer de helft van het wagenpark. Dus toen hebben we samen het moment gecreëerd om deze bijzondere wagen bij dit bijzondere bedrijf neer te zetten.”

Frits Zandbergen, directeur Zandbergen Transport vult aan: “Je koopt niet elke dag zo’n speciale wagen, maar dit vonden we wel een heel mooi moment. En het werd nog mooier omdat we hem aan Michael Schreuders konden geven om in te rijden. Michael is ooit bij ons in de wasstraat begonnen en is vervolgens op de bakwagen gaan rijden, daarna retail en uiteindelijk buitenland. Hij reed al in een Actros en had daar zo’n 7,5 ton aan kilometers mee gemaakt. Hij was er wel even stil van toen ik hem meenam naar de dealer om twee trekkers op te halen en vervolgens tegen hem zei dat dit zijn nieuwe was. Hij vindt het geweldig om in zo’n technologisch hoogstandje te rijden nu!”

Deze Actros Edition 1 is een limited edition met GigaSpace cabine, de grootste cabine die Mercedes-Benz levert. De truck is voorzien van het “Edition 1”-logo op de zonneklep met vier extra led-koplampen, lederen stuurwiel, nappalederen dashboard, exclusieve lak en daarnaast ook nog de verlichte ster van Mercedes‑Benz. De Actros Edition 1 neemt qua uitstraling meteen al een enorme voorsprong. Met talloze bijzondere details, zoals de roestvrijstalen instap of de roestvrijstalen accenten op de zij-skirts is al snel te zien dat het hier geen standaard-truck betreft. Naast het feit dat deze truck een bijzondere verschijning is, is hij ook voorzien van geavanceerde veiligheidssystemen. De SideGuard Assist ondersteunt de chauffeur bij het monitoren van de dodehoek tijdens het afslaan en het wisselen van rijstrook. Active Drive Assist ontlast de chauffeur door automatisch een veilige afstand tot de voorganger te bewaren en in het midden van de rijstrook te blijven. Van de Edition 1 zijn in totaal maar 400 exemplaren gemaakt, die inmiddels ook allemaal verkocht zijn. Zandbergen Transport heeft hiermee dus met recht een bijzondere truck binnen gehaald. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer