Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe afvalboordcomputer van Pieter Bas en Prometheus

Geen papier meer in de cabine dankzij integratie met de Elektronische Beleidingsbrieven Afvaltransporten (EBA). Dat is een belangrijk voordeel van de nieuwe ‘afvalboordcomputer’ die Pieter Bas op 5 februari as. introduceert op het congres ‘Transport van afval’ in Utrecht. Op dit congres wordt ook de nieuwe open EBA standaard gelanceerd.

Pieter BasPieter Bas brengt de boordcomputer onder eigen naam op de markt, maar hij is gezamenlijk met Prometheus ontwikkeld. Prometheus is gespecialiseerd in boordcomputers en fleetmanagement, terwijl Pieter Bas zich toelegt op standaard Windows software voor de afval- en recyclingbranche. “Dankzij deze bundeling van expertise hebben we in korte termijn een boordcomputer ontwikkeld die standaard volledig op de afvalpraktijk is afgestemd”, zeggen Jan Nijland, commercieel directeur van Prometheus, en Hans Buskens, commercieel directeur van Pieter Bas. “Er kan zo van de plank mee worden gewerkt.”

De nieuwe boordcomputer maakt een volledig digitale administratieve afhandeling van afvaltransporten mogelijk. “De chauffeur kan papierloos rijden”, aldus Nijland en Buskens. De chauffeur krijgt nieuwe orders op de boordcomputer binnen en meldt ze hierop ook af als ze zijn afgehandeld. De planning kan zowel de auto’s als de status van orders realtime volgen, terwijl orderinformatie vanuit de boordcomputers meteen wordt verwerkt in de backofficesoftware van Pieter Bas. “Daarmee is de afval-boordcomputer meteen geïntegreerd met de digitale begeleidingsbrief”, licht Buskens toe.

De software voor de afvalboordcomputer draait op standaard hardware, zoals de Skeye e-motion die Pieter Bas inzet. “De nieuwe boordcomputer kan door alle schakels in de afvalketen worden gebruikt”, zeggen Nijland en Buskens, “Het systeem ondersteunt in eerste instantie alle voorkomende processen van de inzameling van bedrijfsafval met afzetcontainers en minicontainers. Dit voorjaar volgen ook de processen van inzameling en reiniging, zoals huis-aan-huis inzameling, grofvuil inzameling en het legen van ondergrondse containers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer